Kortvarig versus langvarig stress

Symptomerne til stress er mange, og mængden samt hyppigheden af dem er afgørende for, om der er tale om den kortvarige stress eller den langvarige stress.

 

Symptomer på stress

Hjertebanken,hovedpine og mavesmerter oplever de fleste personer i ny og næ. Du vil sikkert også nikke genkendende til en indre uro, som eksempelvis er til stede op til vigtige præsentationer eller eksamener. En indre uro kan også være til stede, hvor din appetit også vil være væk. Svedture og en generel ubehag vil også væregældende.

 

Disse symptomer blandt andre kan skyldes kortvarig stress, men hvis du ofte oplever disse symptomer bør du overveje, om der i stedet er tale om langvarig stress. Personer med langvarig stress vil have nogle eller mange af de nævnte psykiske og fysiske symptomer gennem længere tid. Dette vil typisk resultere i nedsat humør og træthed. Irritabilitet og aggressivitet kan blandt andet også ses i sammenhæng med langvarig stress. Personer, som er ramt af langvarig stress, vil således blive fanget i en ond cirkel. Det er muligt at komme ud af den, men detkræver altså, at du bliver bevidst om din stress først.

 

Find årsagen til din stress

Stress kan opstå af mange årsager og kan enten skyldes psykologiske aspekter angående dit velvære, det sociale område som arbejdsforhold og boligforhold eller fysiske aspekter. Hos nogle personer er der aspekter i alle tre områder, som medfører stress, mens andre personer kun oplever stress fra eksempelvis arbejdet. Nye undersøgelser viser, at de stressede danskere ofte finder arbejdet som årsag til deres stress.

 

Sådan bearbejder du stress

Arbejdsrelateret stress kan bruges som eksempel på, hvordan du kan lære at håndtere din stress.Du kan med fordel søge hjælp hos en professionel erhvervspsykolog, som har særlig erfaring inden for at håndtere arbejdsrelateret stress. Rådgivningen fra denne erhvervspsykolog kan tilpasses alt efter behov, så det eksempelvis bliver en blanding af kurser og foredrag til hele virksomheden samtidigt med, at der kan gives et individuelt stresskursus til dem af jer, som ønsker det. Det kan både foregå ved ansigt-til-ansigt rådgivning eller online alt efter, hvad der passer dig og de andre bedst. Planen er, at du på blot fem uger får bearbejdet din stress samtidigt med, at du får øget dit overskud.

 

Uanset om du kun oplever stress i perioder eller allerede er ramt af langvarig stress, så kan du med sikkerhed få glæde af et kursus i stress håndtering. Så kan du få hjælp til at finde balancen i dit arbejdsliv såvel som i andre aspekter af livet gennem den professionelle rådgivning i arbejdsrelateret stress.