Slip for smerterne med akupunktur

Det kan være utroligt frustrerende at gå rundt med smerter, som gør dagligdagens gøremål mere udfordrende, end de plejer at være. Hvad enten det er en midlertidig eller kronisk smerte, kan der dog være hjælp at hente hos akupunktøren. Den traditionelle medicinalindustri kender kun til smertestillende piller, som dulmer smerten midlertidigt, og som efter en tid kan holde op med at virke, når personen har opbygget tolerance. Da kroniske smerter er en stor del af mange voksne danskeres liv, er akupunktur en af de bedste behandlinger mod de kroniske smerter.

Effekt af akupunktur

Alle smerter er dog forskellige og opstået af forskellige årsager, så det er svært at angive en præcis beskrivelse af den effekt, som klienter kan forvente af behandlingen. Typisk kan der opleves en forbedring efter en til to behandlinger, mens behandlingen i andre tilfælde har lille eller ingen virkning. Lige efter en behandling kan der altid fornemmes en forandring i kroppen, da målet med akupunktur mod smerter er at ændre energiflowet i kroppen. Dermed optimeres blodtilførslen til problemområder, hvilket kan hjælpe til at dulme smerten eller endda hele skaden over tid.

Disse smerter kan behandles

Både akutte smerter og kroniske smerter kan forbedres. Behandlingen kan anvendes til smerter i led og muskler i stort set alle kropsdele. Hvad enten du har fået en tilbagevendende spændingshovedpine, har overanstrengt dine led i håndbold eller lider under piskesmæld, er der stor sandsynlighed for, at behandlingen har en positiv effekt mod lidelsen.

Unikke klienter – unikke resultater

Akupunkturens effektivitet afhænger af mange faktorer som fx kropstype, alder, tidligere skader eller svækkelser og så selvfølgelig den nuværende lidelse. Alle disse faktorer påvirker hinanden og dermed også måden hvorpå kroppen kan hele. Hvis det er en akut opstået lidelse i en sund krop, som ikke tidligere har været ramt af en lignende lidelse, er der stor sandsynlighed for, at man kan hele skaden, således at resultaterne af nålebehandlingen bliver permanente, da kroppen heler det ramte område. Hvis det er en tilbagevendende lidelse, og især i en ældre eller svækket krop, er der chance for at akupunktur kan dulme smerterne midlertidigt, eller starte en langsom heling, der kræver løbende behandling.

Der findes mange klinikker for akupunktur i Odense og andre storbyer, og det kan blive en fordel for nogle personer at prøve forskellige akupunktører og deres behandlinger. Efter fem til ti behandlinger med akupunktur kan man begynde at sammenligne resultaterne med resultaterne af traditionel medicin og finde ud af, hvilken løsning vil være bedst i fremtiden. Akupunktur er en mild og effektiv behandlingsform, der ofte giver gode resultater, så det er værd at give en chance.

Thomas Fyrst Akupunktur

Hollufgårdsvej 10 A

5260 Odense S

31152507

 

Forebyg stress på arbejdspladsen med psykologrådgivning

Stress er svært at undgå på en arbejdsplads. Det er der heller intet galt med så længe, at der blot er tale om kortvarig stress. Ved den kortvarige stress øges kortisolniveauet i kroppen midlertidigt, så vores kroppe bliver i stand til at reagere hurtigere og bedre i specifikke situationer. Det er gavnligt for os, når der eksempelvis er travlt på arbejdspladsen. Hvis der tværtimod altid er travlt på arbejdspladsen, så er der risiko for, at vores kroppe konstant har et forhøjet kortisolniveau. Det er tilfældet, hvis vi er ramt af langvarig stress, hvilket er en belastende tilstand for os, der kan være så voldsom får os, at det medfører langtidssygemelding.

Vil du undgå, at dine medarbejdere bliver ramt af langvarig stress? Så læs med her for at finde ud af, hvordan du kan forebygge stress på arbejdspladsen.

 

Lær dine medarbejdere at håndtere stress på arbejdspladsen

Dine medarbejdere kan blive stressede af mange forskellige situationer. Af de hyppigste faktorer til at skabe stressede tilstande på arbejdspladsen tæller et dårlig arbejdsmiljø såvel som følelsen af utilstrækkelighed i forhold til at overholde de deadlines og krav, som er på arbejdspladsen. Det er dog meget individuelt fra person til person, hvad der opfattes som faktorer, der medfører stress. Det er derfor vigtigt, at du får favnet alle medarbejdere i forbindelse med at forebygge stress på arbejdspladsen. Dette er ikke en let opgave, hvorfor du som leder bør kontakte en psykolog i Viborg, så du kan få hjælp til at forebygge stress på din arbejdsplads.

 

Rådgivning til hele virksomhed såvel som hver medarbejder

For at favne alle medarbejdere på arbejdspladsen kan der først og fremmest afholdes et kursus, som alle skal deltage i. Her vil dine medarbejdere få værktøjer, så de kan lære at håndtere den stress, som dominerer på arbejdspladsen samtidig med, at de lærer, hvordan yderligere stress kan forebygges. Kurset kan suppleres med individuel rådgivning til de medarbejdere, som ønsker det. Det kan være relevant for de medarbejdere, som allerede ved, at de er stressede samt for de medarbejdere, som bare kører derudad med risiko for, at de bliver helt udbrændte til sidst. Mulighederne inden for forebyggelse af stress på arbejdspladsen er gode, men det kræver blot, at du reagerer før din arbejdsplads for alvor er nedlagt med stress. Med professionel hjælp til psykologisk rådgivning sikrer du de bedste forudsætninger for dine medarbejdere, hvilket i sidste ende vil gavne hele virksomheden på flere områder. Det er derfor uden tvivl pengene og tiden værd at arrangere et kursus i stresshåndtering til dine medarbejdere samt følge op med individuel rådgivning til dem, som ønsker dette.

 

 

Munk Schandorff

Toldboden 1, 3. sal B

8800 Viborg

27828414

Kortvarig versus langvarig stress

Symptomerne til stress er mange, og mængden samt hyppigheden af dem er afgørende for, om der er tale om den kortvarige stress eller den langvarige stress.

 

Symptomer på stress

Hjertebanken,hovedpine og mavesmerter oplever de fleste personer i ny og næ. Du vil sikkert også nikke genkendende til en indre uro, som eksempelvis er til stede op til vigtige præsentationer eller eksamener. En indre uro kan også være til stede, hvor din appetit også vil være væk. Svedture og en generel ubehag vil også væregældende.

 

Disse symptomer blandt andre kan skyldes kortvarig stress, men hvis du ofte oplever disse symptomer bør du overveje, om der i stedet er tale om langvarig stress. Personer med langvarig stress vil have nogle eller mange af de nævnte psykiske og fysiske symptomer gennem længere tid. Dette vil typisk resultere i nedsat humør og træthed. Irritabilitet og aggressivitet kan blandt andet også ses i sammenhæng med langvarig stress. Personer, som er ramt af langvarig stress, vil således blive fanget i en ond cirkel. Det er muligt at komme ud af den, men detkræver altså, at du bliver bevidst om din stress først.

 

Find årsagen til din stress

Stress kan opstå af mange årsager og kan enten skyldes psykologiske aspekter angående dit velvære, det sociale område som arbejdsforhold og boligforhold eller fysiske aspekter. Hos nogle personer er der aspekter i alle tre områder, som medfører stress, mens andre personer kun oplever stress fra eksempelvis arbejdet. Nye undersøgelser viser, at de stressede danskere ofte finder arbejdet som årsag til deres stress.

 

Sådan bearbejder du stress

Arbejdsrelateret stress kan bruges som eksempel på, hvordan du kan lære at håndtere din stress.Du kan med fordel søge hjælp hos en professionel erhvervspsykolog, som har særlig erfaring inden for at håndtere arbejdsrelateret stress. Rådgivningen fra denne erhvervspsykolog kan tilpasses alt efter behov, så det eksempelvis bliver en blanding af kurser og foredrag til hele virksomheden samtidigt med, at der kan gives et individuelt stresskursus til dem af jer, som ønsker det. Det kan både foregå ved ansigt-til-ansigt rådgivning eller online alt efter, hvad der passer dig og de andre bedst. Planen er, at du på blot fem uger får bearbejdet din stress samtidigt med, at du får øget dit overskud.

 

Uanset om du kun oplever stress i perioder eller allerede er ramt af langvarig stress, så kan du med sikkerhed få glæde af et kursus i stress håndtering. Så kan du få hjælp til at finde balancen i dit arbejdsliv såvel som i andre aspekter af livet gennem den professionelle rådgivning i arbejdsrelateret stress.

Hvad er forskellen på mindfulness og meditation?

Meditation er et begreb, du nok har kendt til i mange år. Nu er det pludseligt blevet meget populært at dyrke mindfulness. Begge træningsformer har mange fællesnævnere, men de er også forskellige. Kender du selv til forskellen ved de to? Ud fra dette kan du finde ud af, hvilken træningsform der passer bedst til dig.

Sådan virker meditation

Når du forestiller dig en person, der mediterer, ser du nok en person i lotusstilling med lukkede øjne i dyb koncentration. Når du mediterer, studerer du dig selv – din krop og dit sind. Du klarer dit hoved for tanker, og dermed falder du helt til ro. Her har du mulighed for at observere dig selv uden alle mulige tanker, der forstyrrer. Du kan også samle din koncentration om en bestemt tanke, hvis du gerne vil have et fokuspunkt. Det kan være et indre billede eller dit åndedrag, du fokuserer på – det bestemmer du selv.

Ved meditation søger du efter det dybeste i dig selv, og du er derfor i dyb refleksion. Du lærer at opnå en indre ro og får dermed en pause fra hverdagen. Det kan sagtens kun tage 10 minutter, før at meditationen giver dig fornyet energi, efter at du har lyttet til dig selv. Dine følelser kommer på afstand, og du har derfor for en kort stund hvilet krop og sind.

Sådan virker mindfulness

Mindfulness stammer fra buddhismen nøjagtigt ligesom meditation. Derfor er mange af principperne ens. Selv 5 minutters mindfulness gør gavn.

Ved mindfulness skulle du gerne opnå en ny livsanskuelse i stedet for blot en kortvarig tilstand af ro. Træningsformen fjerner ikke alle dine tanker, men lærer at anskue dem på en positiv og ikke-dømmende måde. Følelser og tanker observeres og accepteres – de er okay at have. For at kunne gøre dette kræver det øvelse. Det kan du f.eks. få på et effektivt mindfulness ophold, hvor du bliver oplært i de forskellige teknikker. Her lærer du samtidig at blive mere nærværende og leve i nuet, hvilket også er en stor del af mindfulness. Du tager dit liv af autopiloten og forholder dig til dine omgivelser og udfordringer med en positiv indstilling og accept.

Teknikker omfatter bl.a. øvelser med åndedrættet, blide yogaøvelser og udstrækning. Finder du en dygtig yoga instruktør, vil du hurtigt kunne mærke en forskel på dit humør. Mindfulness øger din opmærksomhed på det, du laver og aktiverer dine sanser på ny – derved kan du bedre mærke dig selv, både i kroppen og i sindet.

Aboutnow

Munkedammen 26

4320 Lejre

61282804

Fjern din stress med en stresscoach

Det er vigtigt, at du kommer af med din stress. Sygdommen har både fysiske, psykiske og adfærdsmæssige konsekvenser, som hurtigt bare bliver værre og værre. Det kan ende med en sygemelding fra arbejdet og dermed en usammenhængende og uoverskuelig hverdag. En hurtig og effektiv behandlingsmetode for at komme stress til livs er at kontakte en stresscoach.

Hvad laver en stresscoach?

For professionel hjælp til at forebygge eller afhjælpe stress, kan du kontakte en kompetent stress coach, der kan hjælpe dig med støtte og vejledning. En stresscoach tilbyder coachingforløb til mennesker, der er ramt af sygdommen på den ene eller den anden måde. Målet er, at du får mere overskud i hverdagen, og at du kan klare de udfordringer, der kommer din vej, uden at det ender med f.eks. depression eller angst.

I realiteten kan du med en stresscoach blive stressfri med et behandlingsforløb på kun 3-4 måneder. Stress er desværre et tabu for mange, men med en stresscoach er du i gode hænder. De kender alt til symptomerne, og hvordan du kan komme fri af sygdommen, og de gør det med åben dialog og uden at dømme. Det er ikke pinligt at have stress – det betyder ikke, at du hverken er uintelligent eller ustruktureret. Sandheden er, at stress rammer rigtig, rigtig mange danskere, og ingen kan i princippet vide sig sikker.

Dine følelser og handlinger kan holde dig fast i et usundt mønster, og det er dette mønster, som din stresscoach kan hjælpe dig med at nedbryde.

Stresscoachingforløbet

Forløbet tager hensyn til din specifikke situation og ser på dit liv med et nyt perspektiv, der kan finde roden til din stress. Stresscoachingforløbet finder som regel sted under 8 samtaler med stresscoachen, fordelt over 3-4 måneder. Forløbet består af støtte og vejledning, og for at finde det rette forløb til din situation kan du ved en dygtig og erfaren stresscoach få den første samtale gratis og uforpligtende. Samtidig er du selv engageret i processen, da forløbet tilbyder hjælp-til-selvhjælp, så du får de rette værktøjer til at forebygge og afhjælpe stress. Dette vil samtidig sikre, at du på den lange bane forbliver stressfri, uden at sygdommen vender tilbage.

Ved forløbet får du bl.a. viden om, hvad stress er, hvordan stress påvirker din krop, og hvad du selv kan gøre derhjemme for at afhjælpe stress. Desuden kan du gennemgå en personlig udvikling, hvor nye tanke- og handlemønstre sætter rammen for hverdagen og giver mere ro, glæde og overskud.

Stressfri.com v/ Heidi Jørgensen

Præstøvej 78

4640 Faxe

Går du og har ondt i muskler eller led?

Vi kender vist alle sammen til ømme muskler, trætte ben efter gårsdagens træning og følelsen af luft under fødderne. Men vi løber næsten alle sammen også ind i en vedvarende ømhed eller direkte smerte fra f.eks. den nederste del af ryggen eller fra det ene knæ, uden at vide, hvad det bunder i. Oplever du dette scenarie, så er det på tide at få et par professionelle øjne på dine muskler og led for helt præcist at finde ud af, hvordan du bedst muligt kommer på rette spor igen, og om det er noget, du skal være ekstra opmærksom på fremover. For hvem vil ikke gerne kunne gøre, hvad man vil i en alder, hvor man egentlig ikke troede, det længere var muligt?

Professionel fysioterapi med dig og din krop i fokus

Går du og døjer med skavanker, så er det en god idé at alliere sig med en professionel fysioterapeut, hvor du kan få hjælp til at komme tilbage på sporet med deres dygtige fysioterapeuter. Her har alle de ansatte en bred viden inden for genoptræning, behandling og diagnosticering af lige præcis det, som du går og døjer med til dagligt. Og hvis det er tilfældet, at du er en solid idrætsudøver, så sørger enhver fysioterapeut for, at du kan få den helt rigtige behandling. For netop deres primære fokus går nemlig på at tilbyde fysioterapi for lige netop dig, hvor performanceoptimering og træningsterapi er en del af programmet. Er du tæt på fysioterapi i Lyngby eller andre steder, så er det bare med at få en aftale i hus, så du kan komme tilbage i topform.

Vil du med tilbage på sporet igen?

Vejen op på toppen igen kan være lang og hård, men hvis du får en professionel hånd med på vejen og får skræddersyet din genoptræning, så er det et stort skridt på vejen. Der er flere fysioterapeuter, der tilbyder genoptræning nær Lyngby, hvor de har solid erfaring med genoptræning af alt fra den rutinerede langdistanceløber til landsholdsatleten og den flittige badmintonspiller, der runder hallen en gang om ugen. En fysioterapeuts specialisering inden for speciallavede genoptræningsplaner vil komme dig til gode, og med et skarpt fokus på lige netop dig og dine behov, vil din skadeproblematik blive sat i fokus, og du vil opleve fremgang efter kort tid.

Så skal du et smut forbi en professionel fysioterapeut, der opfylder lige præcis dine behov og ønsker, så er det oftest nemt at tilgå disse med offentlig transport eller i bil. Nemmere bliver det vist ikke at komme dine muskler og led til undsætning, så du hurtigst muligt kan gøre alt det, du plejede at gøre uhæmmet.

NF:CURA Sport – Fysioterapi og Personlig Træning

Jægersborgvej 66A

2800 Kongens Lyngby

Hvad er parmassage?

Parmassage foregår ved, at I som venindepar, kærestepar eller ægtefolk får massage på samme tid. I har hver jeres massør, men massagen vil finde sted i samme rum. I vil ligge på hver jeres briks, men har samtidigt hinanden i nærheden. Således kan I dele den unikke massageoplevelse – enten i stilhed eller med snak. Det er desværre ikke alle massagesteder, som tilbyder massage til par. Det er dog heldigvis muligt at finde en klinik med massage til 2, som kan skabe rammerne for en dejlig dag i selskab med din veninde, kæreste eller ægtefælle. Det er typisk muligt at vælge imellem forskellige slags massager. Undersøg derfor, hvor I kan få en unik parmassage, så I både får plejet krop og sjæl på samme tid. Vær samtidigt opmærksom på at vælge den type massage, som passer bedst til jeres behov.

Fysiurgisk massage
En fysiurgisk massage kan for alvor få gennemarbejdet jeres ømme muskler. Massagen vil stadig have en afslappende effekt på jer, men det er en form for massage, hvor massøren for alvor tager fat for at få løsnet op i jeres kroppe. Nogle personer nyder denne form for massage, mens andre foretrækker en mildere form for massage.

Gravidmassage
Gravidmassage henvender sig til de gravide veninder, som har brug for nogle hyggelige og afslappende timer samtidigt med, at deres krops velvære plejes. Kroppen er i høj grad belastet under graviditeten, og med en specielt tilrettelagt massage til gravide kan I få hjælp til blandt andet at slippe af med lændesmerter og væske i benene. I vil begge ligge på en briks, som er lavet til gravide. Således får I støttet jeres barm og mave, så I for det første passer godt på det ufødte barn, og for det andet kan ligge behageligt under hele massagen.

Sportsmassage
Sportsmassage er en oplagt massage til de venner eller par, som har en aktiv livsstil sammen. Alle personer vil i forskellige grad have spændinger i kroppen, og dette er særlig tilfældet for personer, som ofte træner. En gentagelse af de samme øvelser kan få sigt medføre overbelastninger, som kan medføre, at den ene af jer pludselig ikke kan udøve sporten længere. Det er derfor vigtigt, at I husker at passe godt på jeres kroppe, og det kan I netop gøre, hvis I giver hinanden en sportsmassage. Én enkelt sportsmassage er selvfølgelig en oplevelse i sig selv, men I vil særlig få effekt ud af massagen, hvis I får sportsmassagen regelmæssigt.

Wellnessmassage
I kan toppe parmassage ved at få wellnessmassage. I kan eksempelvis kombinere jeres type af massage med en behandling med varme sten eller en ansigtsbehandling. Særlig olier og dufte kan også vælges til at gøre oplevelsen endnu mere fantastisk.

Ezanza massage
Nørregade 22, 1.sal
1165 København K
30 50 80 80

Let arbejdsgangen i byggesager med digitale hjælpemidler

Verden bliver mere og mere digitaliseret. Det resulterer i klare fordele for virksomheder, der kan følge med tiden – og store udfordringer for dem, der ikke får omstillet deres arbejdsgange i tide. Når det gælder byggesager, især inden for det offentlige, er der meget administrativt arbejde, og typisk også mange regler og forordninger, der kan følges. Digitale hjælpemidler kan gøre meget for at lette arbejdsgangen og holde styr på alle dele af byggeprojektet.

Privat og sikkert websystem

Måske oplever I som byggefirma, at meget af tiden går med at sende tegninger frem og tilbage, printe kontrakter og andre vigtige papirer, som skal underskrives og sendes tilbage, enten med brev eller som scannet dokument. Men tænk hvis I ikke længere skulle bruge tid på det. Med det rigtige digitale værktøj kan I få jeres eget, interne websystem, hvor I nemt og hurtigt kan dele vigtige dokumenter. I modsætning til de frit tilgængelige cloud-systemer som Dropbox, vil fordelen her være, at det er et privat system, der ikke i samme grad har problemer med sikkerhed og fortrolighed. Forretningshemmeligheder og kundens oplysninger skal beskyttes, og det er jeres ansvar som virksomhed. Derfor giver det mening at bruge et websystem, som er lavet til jeres firma.

Digitalt værktøj til byggeri

I dag er det muligt at købe en løsning med projekweb, der er designet specielt til byggeprojekter. Hvis I overvejer som virksomhed at investere i en digital facility service, så overvej først og fremmest, hvad jeres behov er. Der findes typisk tre typer websystemer til byggeprojekter, som I køber adgang til som abonnement med medfølgende support. Med det billigste og mest basale system kan I få samlet jeres vigtige dokumenter til projektet i mapper, der nemt kan deles med andre i virksomheden. Det giver også typisk adgang til at formidle de tegninger, der skal bruges til projektet, endda i 3D, så det bliver nemmere at danne sig fuldt overblik. En indbygget mobilløsning med app vil være standard, så medarbejderne, der er involveret i projektet kan få adgang til den information de skal bruge, også når de er på farten. Når man for eksempel er ude på byggepladsen og besigtige byggeriet, vil dette være en stor hjælp.

En udvidet løsning vil tilbyde mulighed for upload og frigivelse af dokumenter til de forskellige parter med adgang til systemet, og mere fleksibilitet i forhold til deling og struktur. Der vil også være mulighed for at tilkøbe en løsning, der giver mere detaljestyring og fuldt overblik over alle dele af byggeriet.

RIB A/S
Ryesgade 19C
2200 København N
35 24 52 50

Hvad kan en kiropraktor hjælpe med?

Hvornår bør du opsøge en kiropraktor? En kiropraktor beskæftiger sig med bevægelsesapparatet, med skelet- og ledsystemet, og derfor kan en kiropraktor hjælpe, hvis du har problemer eller smerter i dette område. Just Health, en kiropraktor nær Højberg, kan fortælle at klinikken ofte får patienter, der døjer med smerter i ryg og nakke, har specifikke problemer med led, ben eller arme eller døjer med hovedpine på grund af muskelspændinger.

Problemer i bevægelsesapparatet

Mange mennesker døjer med problemer i bevægelsesapparatet. Det kan ofte være nakke spændinger på grund af dårlig arbejdsstilling, ondt i ryggen eller lignende problem, der skyldes forkert holdning ved arbejde eller ensidig belastning på bestemte dele af kroppen. Nogle mennesker har problemer i muskler og led på grund af sportsskader. Det er blevet almindeligt at dyrke intensiv sport, selvom man ikke er professionel sportsudøver, og nogle gange kan man overbelaste sine led eller muskler på grund af dette.

Bliv smertefri med kiropraktik

En kiropraktor vil kigge på, hvad dine smerter skyldes som noget af det første. En grundig undersøgelse ligger til grund for den diagnose, som du vil få hos din kiropraktor, og derefter kan behandlingen starte. En kiropraktor i Århus som Just Health vil benytte manuelle teknikker til at løsne op for de typisk meget spændte og fastlåste muskler og led. Det foregår gennem mobilisering og traktion af leddene, ledjustering og massage. Den såkaldte kiropraktiske manipulationsteknik, hvor man som kiropraktor nænsomt går ind og retter på det fastlåste led, er også karakteristisk for behandlingsform. Kendetegnet for metoden er, at leddet giver et hørligt knæk, men at det ikke gør ondt på patienten.

Genoptræning og rådgivning

En vigtig del af det videre forløb er genoptræning. Første mål er selvfølgelig at blive smertefri, mens næste skridt er at genoptræne overbelastede led og muskler og fokusere på forebyggelse, så skaden ikke kommer igen. Dette kræver tålmodighed, men en kiropraktor vil enten kunne henvise til et træningssted eller have sin praksis som en del af et større sted, hvor der også tilbydes genoptræning. Typisk vil genoptræningens øvelser fokusere både på at øge smidighed, stabilitet, styrke og koordination i kroppen, så den i højere grad fremover kan modstå problemer. En kiropraktor vil undervejs rådgive patienten om årsagen til at skaden opstod, samt hvordan man fremadrettet kan forebygge og derved undgå yderligere problemer med smerter og skader.

Du behøver ingen henvisning for at opsøge en kiropraktor, og du kan være sikker på, at en autoriseret kiropraktor er uddannet sundhedspersonale.

Just Health
Oddervej 89
8270 Højbjerg, Aarhus
86 24 90 90

 

 

 

Sådan får du en flad mave

Hvem ønsker ikke at få en fladmave? Det gør alle vist. Heldigvis kan man opnå faste falder og en mave ved en række nemme og overskuelige tiltag i ens dagligdag. Så det er bare med at komme afsted!

 

Skru op for styrke og fart 

Selv meget slanke personer kan have en mave, der buler ud. Det er helt normalt. Slank er nemlig ikke lig med hverken fast eller stærk. Den allerbedste vej til en flot og fast mave er at styretræne med frievægte. Her kan du nemlig sket ikke undgå at spænde op i mavemusklerne. Det lyder måske mærkeligt, men squats er en fantastisk maveøvelse. Selvom man umiddelbart forbinder det med en øvelse for balde og ben.

 

Fart 

Intervaltræning et par gange om ugen er også et must for en flad og stram mave. Når du sætter ekstra fart på, smelter fedtet bl.a. omkring maven. Flere eksperter har udtalt, at det er langt bedre at træne fokuseret og hårdt et par gange om ugen – i stedet for at træne ufokuseret og i sin komfortzone hver eneste dag. 

 

Gå i bakket terræn

At gå op og ned ad bakker vil ligesom trappetræning løfte din puls og forbrænding, udfordre din udholdenhed og skubbe til din syregrænse. Du behøver hverken stejle eller lange bakker. Selv de mindre bakker kan give en god træning og effektivisere det – i forhold til gåture på fladt underlag.  

 

Planken er en sikker vinder

Planken er verdens bedste maveøvelse, og langt mere effektiv end de traditionelle mavebøjninger. Planken sørger for, at du spænder op i hele muskelkorsettet, hvilket giver en bum stærk mave – og samtidig bruger du mange andre muskelgruppe på samme tid! Øvelsen er simpel og bør gentages med tre sæt. Det du skal gøre er, at lægge dig ned på maven og placere dine underarme på gulvet så de peger ligefrem. Albuerne skal have en vinkel på 90 grader og lige under skuldrene. Kom op på tæer og hold så stillingen så længe som du kan. Det skal du som sagt gentage tre gange. Denne øvelse er meget effektiv, da du allerede efter et par gange kan mærke, at du er blevet stærkere og dermed kan holde planken i længere tid!

 

Drik mindre kaffe

Selvfølgelig skal du have lov til at drikke en kop kaffe hver morgen, hvis du har lyst til det. Eller bestille en caffelatte når man er ude med sine venner. Men det er vigtigt, at være bevidst om at bare tre-fire caffelatter om dagen kaloriemæssigt svarer til et helt måltid – og at koffeinen samtidig stresser din krop. Det betyder at det vil svække din søvn og igen – det vil resultere i mere mavefedt. Grøn te er derimod et stort hit for kroppen og er rigtig sundt og til og med et godt våben mod en lidt for polstret mave!

 

Vægttabsninja

Annebergvej 41

9000 Aalborg

31 21 07 42