Slip for smerterne med akupunktur

Det kan være utroligt frustrerende at gå rundt med smerter, som gør dagligdagens gøremål mere udfordrende, end de plejer at være. Hvad enten det er en midlertidig eller kronisk smerte, kan der dog være hjælp at hente hos akupunktøren. Den traditionelle medicinalindustri kender kun til smertestillende piller, som dulmer smerten midlertidigt, og som efter en tid kan holde op med at virke, når personen har opbygget tolerance. Da kroniske smerter er en stor del af mange voksne danskeres liv, er akupunktur en af de bedste behandlinger mod de kroniske smerter.

Effekt af akupunktur

Alle smerter er dog forskellige og opstået af forskellige årsager, så det er svært at angive en præcis beskrivelse af den effekt, som klienter kan forvente af behandlingen. Typisk kan der opleves en forbedring efter en til to behandlinger, mens behandlingen i andre tilfælde har lille eller ingen virkning. Lige efter en behandling kan der altid fornemmes en forandring i kroppen, da målet med akupunktur mod smerter er at ændre energiflowet i kroppen. Dermed optimeres blodtilførslen til problemområder, hvilket kan hjælpe til at dulme smerten eller endda hele skaden over tid.

Disse smerter kan behandles

Både akutte smerter og kroniske smerter kan forbedres. Behandlingen kan anvendes til smerter i led og muskler i stort set alle kropsdele. Hvad enten du har fået en tilbagevendende spændingshovedpine, har overanstrengt dine led i håndbold eller lider under piskesmæld, er der stor sandsynlighed for, at behandlingen har en positiv effekt mod lidelsen.

Unikke klienter – unikke resultater

Akupunkturens effektivitet afhænger af mange faktorer som fx kropstype, alder, tidligere skader eller svækkelser og så selvfølgelig den nuværende lidelse. Alle disse faktorer påvirker hinanden og dermed også måden hvorpå kroppen kan hele. Hvis det er en akut opstået lidelse i en sund krop, som ikke tidligere har været ramt af en lignende lidelse, er der stor sandsynlighed for, at man kan hele skaden, således at resultaterne af nålebehandlingen bliver permanente, da kroppen heler det ramte område. Hvis det er en tilbagevendende lidelse, og især i en ældre eller svækket krop, er der chance for at akupunktur kan dulme smerterne midlertidigt, eller starte en langsom heling, der kræver løbende behandling.

Der findes mange klinikker for akupunktur i Odense og andre storbyer, og det kan blive en fordel for nogle personer at prøve forskellige akupunktører og deres behandlinger. Efter fem til ti behandlinger med akupunktur kan man begynde at sammenligne resultaterne med resultaterne af traditionel medicin og finde ud af, hvilken løsning vil være bedst i fremtiden. Akupunktur er en mild og effektiv behandlingsform, der ofte giver gode resultater, så det er værd at give en chance.

Thomas Fyrst Akupunktur

Hollufgårdsvej 10 A

5260 Odense S

31152507

 

Forebyg stress på arbejdspladsen med psykologrådgivning

Stress er svært at undgå på en arbejdsplads. Det er der heller intet galt med så længe, at der blot er tale om kortvarig stress. Ved den kortvarige stress øges kortisolniveauet i kroppen midlertidigt, så vores kroppe bliver i stand til at reagere hurtigere og bedre i specifikke situationer. Det er gavnligt for os, når der eksempelvis er travlt på arbejdspladsen. Hvis der tværtimod altid er travlt på arbejdspladsen, så er der risiko for, at vores kroppe konstant har et forhøjet kortisolniveau. Det er tilfældet, hvis vi er ramt af langvarig stress, hvilket er en belastende tilstand for os, der kan være så voldsom får os, at det medfører langtidssygemelding.

Vil du undgå, at dine medarbejdere bliver ramt af langvarig stress? Så læs med her for at finde ud af, hvordan du kan forebygge stress på arbejdspladsen.

 

Lær dine medarbejdere at håndtere stress på arbejdspladsen

Dine medarbejdere kan blive stressede af mange forskellige situationer. Af de hyppigste faktorer til at skabe stressede tilstande på arbejdspladsen tæller et dårlig arbejdsmiljø såvel som følelsen af utilstrækkelighed i forhold til at overholde de deadlines og krav, som er på arbejdspladsen. Det er dog meget individuelt fra person til person, hvad der opfattes som faktorer, der medfører stress. Det er derfor vigtigt, at du får favnet alle medarbejdere i forbindelse med at forebygge stress på arbejdspladsen. Dette er ikke en let opgave, hvorfor du som leder bør kontakte en psykolog i Viborg, så du kan få hjælp til at forebygge stress på din arbejdsplads.

 

Rådgivning til hele virksomhed såvel som hver medarbejder

For at favne alle medarbejdere på arbejdspladsen kan der først og fremmest afholdes et kursus, som alle skal deltage i. Her vil dine medarbejdere få værktøjer, så de kan lære at håndtere den stress, som dominerer på arbejdspladsen samtidig med, at de lærer, hvordan yderligere stress kan forebygges. Kurset kan suppleres med individuel rådgivning til de medarbejdere, som ønsker det. Det kan være relevant for de medarbejdere, som allerede ved, at de er stressede samt for de medarbejdere, som bare kører derudad med risiko for, at de bliver helt udbrændte til sidst. Mulighederne inden for forebyggelse af stress på arbejdspladsen er gode, men det kræver blot, at du reagerer før din arbejdsplads for alvor er nedlagt med stress. Med professionel hjælp til psykologisk rådgivning sikrer du de bedste forudsætninger for dine medarbejdere, hvilket i sidste ende vil gavne hele virksomheden på flere områder. Det er derfor uden tvivl pengene og tiden værd at arrangere et kursus i stresshåndtering til dine medarbejdere samt følge op med individuel rådgivning til dem, som ønsker dette.

 

 

Munk Schandorff

Toldboden 1, 3. sal B

8800 Viborg

27828414

Kortvarig versus langvarig stress

Symptomerne til stress er mange, og mængden samt hyppigheden af dem er afgørende for, om der er tale om den kortvarige stress eller den langvarige stress.

 

Symptomer på stress

Hjertebanken,hovedpine og mavesmerter oplever de fleste personer i ny og næ. Du vil sikkert også nikke genkendende til en indre uro, som eksempelvis er til stede op til vigtige præsentationer eller eksamener. En indre uro kan også være til stede, hvor din appetit også vil være væk. Svedture og en generel ubehag vil også væregældende.

 

Disse symptomer blandt andre kan skyldes kortvarig stress, men hvis du ofte oplever disse symptomer bør du overveje, om der i stedet er tale om langvarig stress. Personer med langvarig stress vil have nogle eller mange af de nævnte psykiske og fysiske symptomer gennem længere tid. Dette vil typisk resultere i nedsat humør og træthed. Irritabilitet og aggressivitet kan blandt andet også ses i sammenhæng med langvarig stress. Personer, som er ramt af langvarig stress, vil således blive fanget i en ond cirkel. Det er muligt at komme ud af den, men detkræver altså, at du bliver bevidst om din stress først.

 

Find årsagen til din stress

Stress kan opstå af mange årsager og kan enten skyldes psykologiske aspekter angående dit velvære, det sociale område som arbejdsforhold og boligforhold eller fysiske aspekter. Hos nogle personer er der aspekter i alle tre områder, som medfører stress, mens andre personer kun oplever stress fra eksempelvis arbejdet. Nye undersøgelser viser, at de stressede danskere ofte finder arbejdet som årsag til deres stress.

 

Sådan bearbejder du stress

Arbejdsrelateret stress kan bruges som eksempel på, hvordan du kan lære at håndtere din stress.Du kan med fordel søge hjælp hos en professionel erhvervspsykolog, som har særlig erfaring inden for at håndtere arbejdsrelateret stress. Rådgivningen fra denne erhvervspsykolog kan tilpasses alt efter behov, så det eksempelvis bliver en blanding af kurser og foredrag til hele virksomheden samtidigt med, at der kan gives et individuelt stresskursus til dem af jer, som ønsker det. Det kan både foregå ved ansigt-til-ansigt rådgivning eller online alt efter, hvad der passer dig og de andre bedst. Planen er, at du på blot fem uger får bearbejdet din stress samtidigt med, at du får øget dit overskud.

 

Uanset om du kun oplever stress i perioder eller allerede er ramt af langvarig stress, så kan du med sikkerhed få glæde af et kursus i stress håndtering. Så kan du få hjælp til at finde balancen i dit arbejdsliv såvel som i andre aspekter af livet gennem den professionelle rådgivning i arbejdsrelateret stress.

Hvad er forskellen på mindfulness og meditation?

Meditation er et begreb, du nok har kendt til i mange år. Nu er det pludseligt blevet meget populært at dyrke mindfulness. Begge træningsformer har mange fællesnævnere, men de er også forskellige. Kender du selv til forskellen ved de to? Ud fra dette kan du finde ud af, hvilken træningsform der passer bedst til dig.

Sådan virker meditation

Når du forestiller dig en person, der mediterer, ser du nok en person i lotusstilling med lukkede øjne i dyb koncentration. Når du mediterer, studerer du dig selv – din krop og dit sind. Du klarer dit hoved for tanker, og dermed falder du helt til ro. Her har du mulighed for at observere dig selv uden alle mulige tanker, der forstyrrer. Du kan også samle din koncentration om en bestemt tanke, hvis du gerne vil have et fokuspunkt. Det kan være et indre billede eller dit åndedrag, du fokuserer på – det bestemmer du selv.

Ved meditation søger du efter det dybeste i dig selv, og du er derfor i dyb refleksion. Du lærer at opnå en indre ro og får dermed en pause fra hverdagen. Det kan sagtens kun tage 10 minutter, før at meditationen giver dig fornyet energi, efter at du har lyttet til dig selv. Dine følelser kommer på afstand, og du har derfor for en kort stund hvilet krop og sind.

Sådan virker mindfulness

Mindfulness stammer fra buddhismen nøjagtigt ligesom meditation. Derfor er mange af principperne ens. Selv 5 minutters mindfulness gør gavn.

Ved mindfulness skulle du gerne opnå en ny livsanskuelse i stedet for blot en kortvarig tilstand af ro. Træningsformen fjerner ikke alle dine tanker, men lærer at anskue dem på en positiv og ikke-dømmende måde. Følelser og tanker observeres og accepteres – de er okay at have. For at kunne gøre dette kræver det øvelse. Det kan du f.eks. få på et effektivt mindfulness ophold, hvor du bliver oplært i de forskellige teknikker. Her lærer du samtidig at blive mere nærværende og leve i nuet, hvilket også er en stor del af mindfulness. Du tager dit liv af autopiloten og forholder dig til dine omgivelser og udfordringer med en positiv indstilling og accept.

Teknikker omfatter bl.a. øvelser med åndedrættet, blide yogaøvelser og udstrækning. Finder du en dygtig yoga instruktør, vil du hurtigt kunne mærke en forskel på dit humør. Mindfulness øger din opmærksomhed på det, du laver og aktiverer dine sanser på ny – derved kan du bedre mærke dig selv, både i kroppen og i sindet.

Aboutnow

Munkedammen 26

4320 Lejre

61282804