Forebyg stress på arbejdspladsen med psykologrådgivning

Stress er svært at undgå på en arbejdsplads. Det er der heller intet galt med så længe, at der blot er tale om kortvarig stress. Ved den kortvarige stress øges kortisolniveauet i kroppen midlertidigt, så vores kroppe bliver i stand til at reagere hurtigere og bedre i specifikke situationer. Det er gavnligt for os, når der eksempelvis er travlt på arbejdspladsen. Hvis der tværtimod altid er travlt på arbejdspladsen, så er der risiko for, at vores kroppe konstant har et forhøjet kortisolniveau. Det er tilfældet, hvis vi er ramt af langvarig stress, hvilket er en belastende tilstand for os, der kan være så voldsom får os, at det medfører langtidssygemelding.

Vil du undgå, at dine medarbejdere bliver ramt af langvarig stress? Så læs med her for at finde ud af, hvordan du kan forebygge stress på arbejdspladsen.

 

Lær dine medarbejdere at håndtere stress på arbejdspladsen

Dine medarbejdere kan blive stressede af mange forskellige situationer. Af de hyppigste faktorer til at skabe stressede tilstande på arbejdspladsen tæller et dårlig arbejdsmiljø såvel som følelsen af utilstrækkelighed i forhold til at overholde de deadlines og krav, som er på arbejdspladsen. Det er dog meget individuelt fra person til person, hvad der opfattes som faktorer, der medfører stress. Det er derfor vigtigt, at du får favnet alle medarbejdere i forbindelse med at forebygge stress på arbejdspladsen. Dette er ikke en let opgave, hvorfor du som leder bør kontakte en psykolog i Viborg, så du kan få hjælp til at forebygge stress på din arbejdsplads.

 

Rådgivning til hele virksomhed såvel som hver medarbejder

For at favne alle medarbejdere på arbejdspladsen kan der først og fremmest afholdes et kursus, som alle skal deltage i. Her vil dine medarbejdere få værktøjer, så de kan lære at håndtere den stress, som dominerer på arbejdspladsen samtidig med, at de lærer, hvordan yderligere stress kan forebygges. Kurset kan suppleres med individuel rådgivning til de medarbejdere, som ønsker det. Det kan være relevant for de medarbejdere, som allerede ved, at de er stressede samt for de medarbejdere, som bare kører derudad med risiko for, at de bliver helt udbrændte til sidst. Mulighederne inden for forebyggelse af stress på arbejdspladsen er gode, men det kræver blot, at du reagerer før din arbejdsplads for alvor er nedlagt med stress. Med professionel hjælp til psykologisk rådgivning sikrer du de bedste forudsætninger for dine medarbejdere, hvilket i sidste ende vil gavne hele virksomheden på flere områder. Det er derfor uden tvivl pengene og tiden værd at arrangere et kursus i stresshåndtering til dine medarbejdere samt følge op med individuel rådgivning til dem, som ønsker dette.

 

 

Munk Schandorff

Toldboden 1, 3. sal B

8800 Viborg

27828414

Hvad kan familierådgivning hjælpe med?

Familierådgivning

Familien er for de fleste det vigtigste omdrejningspunkt for ens liv. Men det er ikke altid, at en familie fungerer optimalt. Nutiden har givet mere frihed fra fastlåste kønsroller, men også resulteret i flere skilsmisser, deleordninger omkring børnene og nye familiekonstellationer, når de tidligere ægtefæller finder nye partnere, der måske også selv har børn. Continue reading “Hvad kan familierådgivning hjælpe med?”

Psykologhjælp mod angst

Angst rammer hver femte dansker enten i form af generaliseret angst, fobier, panikangst eller social- og præstationsangst. Angst kan være forbigående perioder med nervøsitet og bekymringer, men angst kan også være til stede i længerevarende perioder, hvor angsten i høj grads styrer din adfærd og dine handlinger. Angst kan på den måde gøre det umuligt at opretholde en almindelig hverdag, men angst behøver ikke at styre dit liv, hvis du vælger at søge hjælp hos en angstlindrende psykolog i Århus, som gennem terapi kan gøre dig angstfri.

psykologhjælp mod angst

Første skridt mod at blive angstfri

Ved mistanke om at du selv lider af angst eller en af dine pårørende gør, bør du kontakte en konsulterende psykolog i Århus angående angst, som kan vurdere typen, hyppigheden og graden af din angst. I langt de fleste tilfælde er der tale om forbigående angst, hvor én enkelt terapeutisk behandling er nok til, at angsten går væk igen. Der ses dog også nogle tilfælde af angst i slemmere grad, hvor det er vigtigt at stoppe angsten, så den ikke kontrollerer din hverdag ved, at du eksempelvis forsøger at undgå sociale situationer eller flyrejser. Du kan gennem en konsultation hos en dygtig psykolog få afgjort, om din angst har behov for behandling.

Andet skridt mod at blive angstfri

I situationer med behandlingskrævende angst vil du indgå i et behandlingsforløb hos en personligt tilknyttet psykolog. Alt efter din individuelle situation kan der være brug for enkelte, flere eller mange behandlinger gennem en kortere eller længere periode. Behandlingsmetoden vil tilrettelægges, så den imødekommer din type af angst, hvor der typisk er tale om de evidensbaserede metoder inden for psykoterapi som mindfullness, ACT (accept-and-commitment terapy), klinisk hypnose og kognitiv terapi. Behandlingsmetoderne kan udføres i en individuel behandling med kun dig selv og psykologen eller i et grupperum, hvor der er andre angstramte personer til stede, hvilket udvælges på baggrund af, hvad du føler dig mest tryg ved.

Tredje skridt mod at blive angstfri

Efter de anbefalede behandlinger vil din psykolog vurdere, om terapien har været succesfuld nok allerede, eller om der er behov for opfølgende behandlinger med tiden. Undervejs i behandlingen vil du gradvist opleve forbedringer ved, at du har lært at kontrollere din angst, så den ikke påvirker din hverdag lige så meget som førhen. Angsten vil typisk være til stede endnu og muligvis for altid, men gennem flere og flere behandlinger vil du i højere grad være i stand til at kontrollere angsten og med tiden få en angstfri hverdag.

Psykologhjælp mod angst er derfor en behandlingsmetode, som du altid vil have glæde af fremover, så tøv ikke med at søge psykolog og indgå i behandling, da det vil give dig en hverdag med en langt større frihed uden nervøsitet, bekymringer og angst.

 

Psykologhuset Sdr. Palæ

Sønder Alle 10, 3. tv.

8000 Aarhus C

86 12 08 38

Slip din stress med terapi hos en psykolog

Stress – vi vil så meget, og vi har så lidt tid. Alle er lidt stressede, og mange er meget stressede. De fleste ved godt, at stress er en slags stille dræber; man lever med det i lang tid og så pludselig, så rammer det og man går ned med stress. Mange der har oplevet at gå ned med stress kan godt se tilbage, og se at de kørte mod kanten af hvad der var sundt med 120 km/t. At kunne opdage at man har kørt sig selv ud over kanten er fint, men hvordan gør man det inden det går galt? Der er forskellige typer behandlinger der kan hjælpe, og i sidste ende handler det om, hvilken der er rigtig for præcis dig. Der findes behandlinger hvor man taler sammen og vender problemerne med en professionel. Der findes behandlinger hvor man lærer at slappe af og håndtere problemerne når de kommer, og endnu findes der også behandlinger hvor man prøver at forene hjernen og kroppen så disse kan samarbejde om, at slappe af og slippe stressen. Der er ikke nogen af disse der er bedre end andre, og bor man eksempelvis i København, har man sandsynligvis let adgang til både psykologer, hypnotisører, massageterapeuter og meget mere. Hvis du tror din stress kan behandles med samtaleterapi, finder du let en psykolog i København eller omegn. I resten af landet kan der være længere imellem dem, men der findes helt sikkert én indenfor en times køretur.

Stressbehandling

Samtale og kognitiv behandling

En psykolog har det med, at stille skarpt på de ting du tager for givet. Kan det virkelig være rigtigt at du ikke kan blive lykkelig, uden at arbejde 80 timer om ugen? Hvorfor arbejder du så hårdt for at gøre alle andre glade? Dine problemer kan sagtens være helt anderledes end disse, og en psykolog vil helt sikkert kunne hjælpe dig med, at finde ud af hvilke forudfattede holdninger det er du har, der i sidste ende forsager at du er stresset og ikke kan finde en måde at slippe stressen på.

Sådan finder du en psykolog

Hvis du eksempelvis bor på Frederiksberg finder du let en psykolog nær dig. Det nemmeste er nok, at søge efter klinikker på nettet, eller ved at spørge din egen læge, eller folk i din omgangskreds der har gjort brug af en psykolog på Frederiksberg. På nogle arbejdspladser er der ligefrem ordninger, hvor de ansatte har adgang til samtaler med en psykolog om stress, og andre ting der påvirker deres velvære.

Psykologisk Praksis v/ Susanne Scherff
Falkoner Allé 63
2000 Frederiksberg
Tlf: 28 81 90 96

Vil du have din stress ud af kroppen?

Vi har alle prøvet, hvordan det er at være stresset. Det er næsten umuligt at undgå i et samfund som vores, hvor der er fuld fart frem, og det ofte handler om at præstere hele tiden. Selvom du ikke oplever højt tempo på arbejdet eller studiet, kan du få stress på andre måder. Det er nemlig en myte, at stress kun kommer, fordi man har for travlt. Stress handler mest af alt om, hvordan du tænker, frem for hvad du gør.

Mange af os har en tendens til at være meget optaget af, hvad andre tænker om os, og hvordan vi tager os ud for omverdenen. Vi lægger konstant flotte billeder ud på Facebook eller Instagram, for at andre kan beundre os, og følger hele tiden med i andres gøren og laden på de sociale medier. Samtidig tæppebombes vi af mediernes beskrivelser af den perfekte karriere, det perfekte familieliv, den perfekte singletilværelse eller den perfekte pensionisttilværelse. Alt skal være perfekt, og derfor kan det hurtigt føles som et nederlag, hvis du ikke konstant er på toppen.

Stress behandling

 

Hvis du oplever en periode med arbejdsløshed, kan du faktisk ende med at blive mere stresset i din jagt på et job, end hvis du er i arbejde og har vildt travlt. Det handler nemlig om dine egne tanker og forventninger. Hvis du konstant er inde i en strøm af negative tanker, eller fokuserer for meget på, hvad der skal ske, og hvad du vil opnå fremadrettet, frem for at fokusere på og acceptere, hvor du er lige nu og her, kan du blive ramt af stress.

Hvordan slipper jeg af med stress?

Hvis du mærker symptomer på stress, vil det ofte vise sig som fysiske manifestationer. Du kan opleve søvnbesvær eller hyperventilation, have svært ved at huske eller koncentrere dig. Derfor er det vigtigt, at du søger hjælp, så snart du oplever at have stress. Der er mange muligheder for behandling, hvis du bor i København eller Århus. Også i Odense kan du gå til stresscoaching for at få bugt med symptomerne og få hold på årsagerne til, at du fik stress. Hvis du har dybereliggende problemer eller din stress er så slem, at du er sygemeldt, har du også mulighed for at gå i terapi. Der findes tilbud om effektiv terapi i både Odense, Århus og København.

Terapi Fyn
Wichmandsgade 11, 1.sal, baghuset C,
5000 Odense
Tlf: 71 23 70 71

Er der skår i dit parforhold?

Snerrer I af hinanden? Eller føler I, at ingen lytter til hinandens ønsker og behov mere? Opbygger frustrationerne sig mere og mere, og begynder I at frygte den udvej, som over halvdelen af danske ægtepar vælger? Ifølge en undersøgelse fra 2014 udført af Danmarks Statistik bliver hele 54% af danske ægtepar skilt. At blive skilt er heldigvis langt fra den eneste løsning på problemerne, da der i dag kan søges professionel hjælp til at komme igennem problemerne.

Anerkendt psykolog

Parterapi er nøglen til at løse problemerne

Hos en psykologi kan I gennem samtaleterapi bearbejde de problemer, som I ønsker at få snakket ud om. Derhjemme ignoreres hinandens følelser let blandt dagligdagens gøremål, arbejde og eventuelle børn. Nogle par når til et punkt, hvor der simpelthen ikke lyttes til hinanden længere. Det kan blive en ond cirkel, som I ikke selv er i stand til bryde til sidst. I sådanne situationer kan  ugentlig parterapi i nærheden af København eller nær en anden større by afhjælpe problemerne.

Hvordan fungerer parterapien?

Parterapien udføres af en psykolog med erfaring for parterapi, hvor samtalen foregår mellem parret. Psykologen er hele tiden til stede og iagttager parrets dynamik. Psykologen vil herefter hjælpe parret med at forstå hinandens frustrationer, behov og ønsker. Terapien foretages så hyppigt, som det ønskes. Det anbefales at gå regelmæssigt til parterapi i starten for at komme godt i gang med processen. 

Hvad får I ud af parterapien?

Gennem terapien opnås der en bevidsthed om, hvor og hvornår problemerne i hverdagen opstår. Med en større bevidsthed om årsagen til problemerne er det muligt at være opmærksom på disse, så hverdagens mønstre kan omlægges med henblik på at undgå konflikterne fremover. Der vil opnås en forståelse for positive og negative handlinger i forhold til hinanden, så I bliver mere opmærksomme på hinanden.

Parterapi til afhængighed og medafhængighed

Parterapi kan også være gavnligt, hvis den ene part i parret har afhængighedsproblemer. Det er utrolig svært for både den afhængige, men især også de nærmeste pårørende, som ofte bliver udsat for store konsekvenser af afhængigheden. Her kan terapi også være en nyttigt redskab til at komme igennem en alvorlig afhængighed.

Parterapi er en god løsning til alle former for parproblemer – uanset om det er parret som helhed eller kun den ene part. Det er en god idé at få tillært sig en metode, så problemerne kan bearbejdes, inden de ophober sig og eventuelt resulterer i en skilsmisse.

Psykolog Vitha Weitemeyer
Din psykolog i Søborg
Buddingevej 306
2860 Søborg
Tlf: 60 77 38 14

Stresshåndtering med psykologisk hjælp

stresshåndtering

Stress er en stadig større livsstilssygdom som flere og flere mennesker lider under og det kan måske som enkeltperson være svært at overskue sin situation. For mange stressramte kan stress være forbundet med enorm skamfuldhed, og kan i værste falde blive set på som en falliterklæring. I virkeligheden er stress et udtryk for, at du har en krop der mærker efter og som kommunikerer med dig om, at du bør ændre på din situation, og det skal du lytte til. For stress er hverken skamfuldt eller en falliterklæring, men et råb om hjælp om, at du skal håndtere nogle ting i dit liv anerledes, og det kan en psykolog hjælpe dig med.

Med hjælp fra en psykolog, kan du i samarbejde med psykologen udvikle redskaber til at håndtere stressen, så du fremadrettet lettere og bedre kan imødekomme stresssignaler når de opstår, og på den måde i sidste ende undgå at udvikle stress.

Stort udbud af psykologtilbud

Fordi stress er en af de mest udbredte folkesundhedstruende sygdomme, er næsten alle moderne psykologer også uddannede til at håndtere stress, og om du leder efter en psykolog i området tæt ved København K, Roskilde eller Aalborg, er udbuddet af psykologer der kan hjælpe dig med stresshåndtering stort.

Det er vigtigt at få taget hånd om din stress, fordi den påvirker dig selv og din omverden og ofte er den et resultat af en gradvis nedadgående graduering af gode, tætte relationer, uden at den stressramte selv er opmærksom på stagneringen.

Hos en psykolog der hjælper dig med at håndtere din stress gennem aktiv stresshåndtering, vil der være fokus på at identificere de barometre, der er årsag til stress og derefter lære at håndtere dem på en god måde gennem stress-reducerende teknikker. Teknikkerne skal bruges i situationen, men er også et fremadrettet redskab, så du næste gang bedre kan håndtere stressede situationer.

Formindsk unødig stress og vælg en tilgængelig psykolog

For ikke at skabe unødig stress, er det vigtigt, at dit psykologiske forløb bliver så let og overskueligt som muligt. Kig derfor efter en praksis med let tilgængelighed, som gør det let for dig at få passet tiderne ind i din hverdag. Vælg eksempelvis en central psykolog praksis ved Nørreport området i København, hvortil du kan komme både med bil, tog og bus, eller tæt ved Århus Banegård, der ligger nær både gågade og transportmuligheder.

Få hjælp fra en psykolog til at håndtere stress og gør en aktiv indsats for at hjælpe dig selv og din livskvalitet!

 

Psykolog Helle Anholm
Nørre Voldgade 68
1358 København
Tlf: 40 18 10 22