Slip for smerterne med akupunktur

Det kan være utroligt frustrerende at gå rundt med smerter, som gør dagligdagens gøremål mere udfordrende, end de plejer at være. Hvad enten det er en midlertidig eller kronisk smerte, kan der dog være hjælp at hente hos akupunktøren. Den traditionelle medicinalindustri kender kun til smertestillende piller, som dulmer smerten midlertidigt, og som efter en tid kan holde op med at virke, når personen har opbygget tolerance. Da kroniske smerter er en stor del af mange voksne danskeres liv, er akupunktur en af de bedste behandlinger mod de kroniske smerter.

Effekt af akupunktur

Alle smerter er dog forskellige og opstået af forskellige årsager, så det er svært at angive en præcis beskrivelse af den effekt, som klienter kan forvente af behandlingen. Typisk kan der opleves en forbedring efter en til to behandlinger, mens behandlingen i andre tilfælde har lille eller ingen virkning. Lige efter en behandling kan der altid fornemmes en forandring i kroppen, da målet med akupunktur mod smerter er at ændre energiflowet i kroppen. Dermed optimeres blodtilførslen til problemområder, hvilket kan hjælpe til at dulme smerten eller endda hele skaden over tid.

Disse smerter kan behandles

Både akutte smerter og kroniske smerter kan forbedres. Behandlingen kan anvendes til smerter i led og muskler i stort set alle kropsdele. Hvad enten du har fået en tilbagevendende spændingshovedpine, har overanstrengt dine led i håndbold eller lider under piskesmæld, er der stor sandsynlighed for, at behandlingen har en positiv effekt mod lidelsen.

Unikke klienter – unikke resultater

Akupunkturens effektivitet afhænger af mange faktorer som fx kropstype, alder, tidligere skader eller svækkelser og så selvfølgelig den nuværende lidelse. Alle disse faktorer påvirker hinanden og dermed også måden hvorpå kroppen kan hele. Hvis det er en akut opstået lidelse i en sund krop, som ikke tidligere har været ramt af en lignende lidelse, er der stor sandsynlighed for, at man kan hele skaden, således at resultaterne af nålebehandlingen bliver permanente, da kroppen heler det ramte område. Hvis det er en tilbagevendende lidelse, og især i en ældre eller svækket krop, er der chance for at akupunktur kan dulme smerterne midlertidigt, eller starte en langsom heling, der kræver løbende behandling.

Der findes mange klinikker for akupunktur i Odense og andre storbyer, og det kan blive en fordel for nogle personer at prøve forskellige akupunktører og deres behandlinger. Efter fem til ti behandlinger med akupunktur kan man begynde at sammenligne resultaterne med resultaterne af traditionel medicin og finde ud af, hvilken løsning vil være bedst i fremtiden. Akupunktur er en mild og effektiv behandlingsform, der ofte giver gode resultater, så det er værd at give en chance.

Thomas Fyrst Akupunktur

Hollufgårdsvej 10 A

5260 Odense S

31152507

 

Hvad kan en kiropraktor hjælpe med?

Hvornår bør du opsøge en kiropraktor? En kiropraktor beskæftiger sig med bevægelsesapparatet, med skelet- og ledsystemet, og derfor kan en kiropraktor hjælpe, hvis du har problemer eller smerter i dette område. Just Health, en kiropraktor nær Højberg, kan fortælle at klinikken ofte får patienter, der døjer med smerter i ryg og nakke, har specifikke problemer med led, ben eller arme eller døjer med hovedpine på grund af muskelspændinger.

Problemer i bevægelsesapparatet

Mange mennesker døjer med problemer i bevægelsesapparatet. Det kan ofte være nakke spændinger på grund af dårlig arbejdsstilling, ondt i ryggen eller lignende problem, der skyldes forkert holdning ved arbejde eller ensidig belastning på bestemte dele af kroppen. Nogle mennesker har problemer i muskler og led på grund af sportsskader. Det er blevet almindeligt at dyrke intensiv sport, selvom man ikke er professionel sportsudøver, og nogle gange kan man overbelaste sine led eller muskler på grund af dette.

Bliv smertefri med kiropraktik

En kiropraktor vil kigge på, hvad dine smerter skyldes som noget af det første. En grundig undersøgelse ligger til grund for den diagnose, som du vil få hos din kiropraktor, og derefter kan behandlingen starte. En kiropraktor i Århus som Just Health vil benytte manuelle teknikker til at løsne op for de typisk meget spændte og fastlåste muskler og led. Det foregår gennem mobilisering og traktion af leddene, ledjustering og massage. Den såkaldte kiropraktiske manipulationsteknik, hvor man som kiropraktor nænsomt går ind og retter på det fastlåste led, er også karakteristisk for behandlingsform. Kendetegnet for metoden er, at leddet giver et hørligt knæk, men at det ikke gør ondt på patienten.

Genoptræning og rådgivning

En vigtig del af det videre forløb er genoptræning. Første mål er selvfølgelig at blive smertefri, mens næste skridt er at genoptræne overbelastede led og muskler og fokusere på forebyggelse, så skaden ikke kommer igen. Dette kræver tålmodighed, men en kiropraktor vil enten kunne henvise til et træningssted eller have sin praksis som en del af et større sted, hvor der også tilbydes genoptræning. Typisk vil genoptræningens øvelser fokusere både på at øge smidighed, stabilitet, styrke og koordination i kroppen, så den i højere grad fremover kan modstå problemer. En kiropraktor vil undervejs rådgive patienten om årsagen til at skaden opstod, samt hvordan man fremadrettet kan forebygge og derved undgå yderligere problemer med smerter og skader.

Du behøver ingen henvisning for at opsøge en kiropraktor, og du kan være sikker på, at en autoriseret kiropraktor er uddannet sundhedspersonale.

Just Health
Oddervej 89
8270 Højbjerg, Aarhus
86 24 90 90

 

 

 

Øreakupunkturens formål

Ordet ”øreakupunktur” kan nemt komme til at lyde absurd, men tag endelig ikke fejl af ordets klang. Akupunktur er en gammel kinesisk metode, som er blevet brugt til behandling igennem flere hundrede år, i stedet for medicinske produkter. Akupunktur er sundere for kroppen, da man undgår at få kemisk fremstillede stoffer ind i vores system. Derudover er det oftest også mere effektivt og så er det langt billigere.

Øret bliver opfattet som et mikrosystem, som afspejler resten af kroppen. I øret er hver legemsdel repræsenteret et lokalt sted, hvilket har gjort, at man med akupunktur kan behandle mange smerter i kroppen, blot ved at koncentrere sig om øret.

Øreakupunkturens formål

Øreakupunktur bliver udført ved brug af små nåle, og bliver ofte brugt i forbindelse med funktionelle lidelser, og ved afvænning af alkohol, medicin og til narkomaner. Der er blevet lavet undersøgelser, om hvor vidt det kan bruges til afvænning. Der er forskerne kommet frem til det resultat, at det både har meget større effekt end den traditionelle afvænning, samt det er billigere. Ved en undersøgelse mellem øreakupunktur og ganske almindelig afvænning, var det halvdelen som gennemførte det ved brug af øreakupunktur, hvor kun ganske få procenter gennemførte i kontrolgruppen. Efterfølgende er der også lavet erfaringer i Hong Kong, med behandlet narkomaner som stadig lider af abstinenser, hvor der har været stor succes med at vænne dem af med dette.

Denne nye og spændende form for akupunktur kan efterhånden findes flere steder i landet. Den bliver mere og mere udbredt, grundet den store succes og store tilfredshed fra de mennesker som har prøvet det. Akupunktur fungerer godt, og går ofte hånd i hånd med en vidunderlig kinesisk massage. Kinesisk massage er, ligesom akupunktur, en gammel kinesisk form for lægemiddel. Det er med til at stimulere kredsløbet og opvarmer kroppens energibaner. Ikke alle steder bliver der ydet begge former for service, men hvis du skal have akupunktur, er det en god idé at finde et sted hvor de også yder kinesisk massage, da det også ofte har en større effekt på de lidelser du prøver at forebygge, holde nede eller vil helt af med.

Hvidovre Akupunktur Klinikken
Hvidovrevej 137- 139, 1.sal
2650 Hvidovre
Tlf: 60 77 87 65