Hvad kan familierådgivning hjælpe med?

Familierådgivning

Familien er for de fleste det vigtigste omdrejningspunkt for ens liv. Men det er ikke altid, at en familie fungerer optimalt. Nutiden har givet mere frihed fra fastlåste kønsroller, men også resulteret i flere skilsmisser, deleordninger omkring børnene og nye familiekonstellationer, når de tidligere ægtefæller finder nye partnere, der måske også selv har børn.

Udfordringerne ved den nye familiestruktur

I et samfund, hvor ’dine, mine og vores børn’ er blevet hverdagen for mange, kan det være krævende at få familien til at fungere. Man har i udgangspunktet de bedste intentioner om at få familiekonstellationen til at gå op, men der kan være svære følelser forbundet med at indgå i en familie hvor tidligere partnere, delebørn, bonus- eller stedbørn og nye fælles børn skal regnes ind i ligningen. En 7-7 ordning med den gamle ægtefælle omkring børnene kan være en udfordring både i hverdagen og omkring ferier og højtider. Der kan være gammelt nag efter en skilsmisse eller jalousi mod eks’ens nye partner, der gør det sværere at håndtere relationen til ens barns mor eller far, som man ikke længere er sammen med.

Problemet med skilsmissebørn

Det kan også være en stor udfordring for børnene. De har ikke haft indflydelse på, at deres forældre blev skilt, og selv hvis skilsmissen fungerer godt og de tidligere ægtefæller kan samarbejde om børnene, kan det være tungt for et barn at skulle forholde sig til det hele. Pludselig har man to hjem i stedet for et, man savner måske den forælder, man kun ser hver anden uge eller i nogle tilfælde sjældnere. Der kan være stor sorg forbundet med at man som barn må opleve sine forældre gå fra hinanden. Den sorg har barnet ofte svært ved at dele med nogen. Typisk vil de ikke tale med deres nærmeste om det, da de ikke vil gøre forældrene kede af det.

Børns svære følelser

I nogle situationer kan et barn under og efter en skilsmisse blive indadvendt og selvbebrejdende, mens han eller hun måske i andre situationer bliver aggressiv og vender sine frustrationer mod omgivelserne, dog uden klar kommunikation omkring det, der tynger. For forældre, der står mit i en livssituation, der i forvejen er svær, kan det være en uoverskuelig opgave at håndtere et vredt barn, som de ikke føler, de kan nå. Her kan familierådgivning være en løsning.

Søger du familierådgivning i København? Så kan du måske få gavn af et tilbud om coaching eller rådgivning i København hos Charlotte Bugge, samtalecoach.

Charlotte Bugge
Platanvej 26
2791 Dragør
29 43 68 73