Sådan kommer du af med din løbeskade

Alt for mange løbere har prøvet det. Du er i gang med at træne op til et større løb, og bliver pludselig ramt af en skade. Udover at være en smertefuld og ubehagelig oplevelse, er det også frustrerende for en person, der er vant til og trives med at være fysisk aktiv, hvis man pludselig skal til at geare helt ned og være inaktiv på grund af en løbeskade.

løbeskade

Årsag til løbeskader

Der kan være mange grunde til at du får løbeskader. Det kan både være uheld, hvor du forvrider en ankel, eller hvis du har presset kroppen for hårdt. Skaderne kan dog også skyldes, at din løbestil er forkert, så du belaster kroppen på uhensigtsmæssig vis, eller din krop er i ubalance. Det kan skyldes mange årsager, blandt andet hvis nogle af dine muskler ikke er stærke nok til at bære belastningen fra løbetræning, eller noget så simpelt som at have de forkerte løbesko. Det er vigtigt at finde ud af, hvad skaden skyldes, både for at helbrede skaden, men også for at forhindre at den opstår igen. Her kan du selv gøre meget, så som at styrke de forskellige muskelgrupper, sørge for at få de rigtige træningssko og generelt være i god fysisk form ved at spise sundt, drikke nok vand og få sovet ordentligt om natten. Hvis du ikke selv er klar over, hvad der har forårsaget din skade, bør du søge professionel hjælp.

Mange fysioterapeuter specialiserer sig i sportsskader, og hos dem kan du få råd og vejledning såvel som behandling af akutte skader. Det er vigtigt at tage problemet i opløbet, da især løb kan være en stor belastning for kroppen, og ubehandlede småskader derfor sagtens kan udvikle sig i mere alvorlig retning. Springerknæ er et kendt problem for mange, og faktisk kan løb ødelægge knæene, hvis man ikke tager sine skader alvorligt.

Kroppen hænger sammen, og derfor kan problemer med fødder, ben og det generelle bevægelsesapparat skabe problemer i lænd, ryg og nakke. Inden du ser dig om, har en ubetydelig løbeskade forårsaget store gener i hele kroppen. På den måde risikerer du at skulle bruge lang tid og mange penge på behandlinger, fordi du ikke tog dine skader alvorligt i tide. Heldigvis kan de fleste skader behandles, hvis man tager dem i opløbet.

Move2Peak ApS
Bernhard Bangs Alle 23
2000 Frederiksberg
Tlf: 32 10 82 82