Går du og har ondt i muskler eller led?

Vi kender vist alle sammen til ømme muskler, trætte ben efter gårsdagens træning og følelsen af luft under fødderne. Men vi løber næsten alle sammen også ind i en vedvarende ømhed eller direkte smerte fra f.eks. den nederste del af ryggen eller fra det ene knæ, uden at vide, hvad det bunder i. Oplever du dette scenarie, så er det på tide at få et par professionelle øjne på dine muskler og led for helt præcist at finde ud af, hvordan du bedst muligt kommer på rette spor igen, og om det er noget, du skal være ekstra opmærksom på fremover. For hvem vil ikke gerne kunne gøre, hvad man vil i en alder, hvor man egentlig ikke troede, det længere var muligt?

Professionel fysioterapi med dig og din krop i fokus

Går du og døjer med skavanker, så er det en god idé at alliere sig med en professionel fysioterapeut, hvor du kan få hjælp til at komme tilbage på sporet med deres dygtige fysioterapeuter. Her har alle de ansatte en bred viden inden for genoptræning, behandling og diagnosticering af lige præcis det, som du går og døjer med til dagligt. Og hvis det er tilfældet, at du er en solid idrætsudøver, så sørger enhver fysioterapeut for, at du kan få den helt rigtige behandling. For netop deres primære fokus går nemlig på at tilbyde fysioterapi for lige netop dig, hvor performanceoptimering og træningsterapi er en del af programmet. Er du tæt på fysioterapi i Lyngby eller andre steder, så er det bare med at få en aftale i hus, så du kan komme tilbage i topform.

Vil du med tilbage på sporet igen?

Vejen op på toppen igen kan være lang og hård, men hvis du får en professionel hånd med på vejen og får skræddersyet din genoptræning, så er det et stort skridt på vejen. Der er flere fysioterapeuter, der tilbyder genoptræning nær Lyngby, hvor de har solid erfaring med genoptræning af alt fra den rutinerede langdistanceløber til landsholdsatleten og den flittige badmintonspiller, der runder hallen en gang om ugen. En fysioterapeuts specialisering inden for speciallavede genoptræningsplaner vil komme dig til gode, og med et skarpt fokus på lige netop dig og dine behov, vil din skadeproblematik blive sat i fokus, og du vil opleve fremgang efter kort tid.

Så skal du et smut forbi en professionel fysioterapeut, der opfylder lige præcis dine behov og ønsker, så er det oftest nemt at tilgå disse med offentlig transport eller i bil. Nemmere bliver det vist ikke at komme dine muskler og led til undsætning, så du hurtigst muligt kan gøre alt det, du plejede at gøre uhæmmet.

NF:CURA Sport – Fysioterapi og Personlig Træning

Jægersborgvej 66A

2800 Kongens Lyngby

Sådan undgår du sportsskader

Sportsskader

Sportsskader undgås generelt ved ikke at overanstrenge din krop, men det kan være svært at finde den rette mængde træning uden at overanstrenge sig, hvis du eksempelvis er ved at træne din krop op. Er din sportsskade allerede opstået, eller vil du forebygge mod kommende sportsskader? Så kan du med fordel lade en dygtig fysioterapeut fra Ballerup blive din nye træningsmakker.

Bliv klar til at dyrke sport uden bekymringer

Små fejlstillinger i kroppen kan medføre overbelastninger flere steder i kroppen, da kroppen forsøger at kompensere for fejlstillingerne. Du opdager dette i form af smerte, mens en fysioterapeut er i stand til at opdage dette før, at det bliver en smertefuld og konsekvensgivende overbelastning. Knæproblemer, tennisalbue og fibersprængning er blandt de almindeligste former for sportsskader, som rammer mange sportsudøvere og gør dem ude af stand til at dyrke deres sport for en periode eller for altid. Du kan sikre dig, at du i fremtiden er i stand til at fortsætte med at dyrke din sport, hvis du lader en fysioterapeut undersøge og behandle eventuelle fejlstillinger i din krop. Den fysioterapeutiske undersøgelse og behandling er både for sportsudøvere, som allerede har en sportsskade samt sportsudøvere, som ønsker at forebygge mod kommende sportsskader.

Gør din krop sportsklar med fysioterapi og tilhørende træning

De fysioterapeutiske behandlinger vil sikre, at din krop fungerer korrekt. Mange års slid af muskler, sener og led kan dog medføre, at der er steder i kroppen, som mangler muskelmasse, og det er netop disse steder, der er særligt udsat for at blive overbelastet. I de situationer er det særligt nødvendigt at supplere de fysioterapeutiske behandlinger med træning, som er særligt tilrettelagt efter dine forhold. Træningen vil således fungere som genoptræning af de udsatte områder, men træningen vil på samme tid også forebygge generelt mod sportsskader i fremtiden. Du kan gøre træningen lidt sjovere ved at blive tilknyttet et træningshold, som eksempelvis træner i et varmvandsbassin. Vandet gør det lettere for dig at bevæge din krop ubesværet samtidigt med, at vandet har en afslappende effekt på din krop og dit sind.

Få tilskud til at investere i din sundhed

I forbindelse med sportsskader og andre problemer med bevægeapparater er det muligt at få tilskud til både fysioterapi og træning gennem Danmark og den offentlige sygeforsikring. Egenbetalingen for dig bliver derfor mindre, og det er uden tvivl en god investering i din sundhed både her og nu og på længere sigt at blive tilknyttet en personlig fysioterapeutnær Gladsaxe og eventuel også en personlig træner, så din krop kan fungere uden gener i mange år frem.

Fysioterapien
Centrumgaden 1
2750 Ballerup
44653618

 

Hvad er forskellen på osteopati og fysioterapi?

Fysioterapi er blevet hyppigt anvendt gennem de mange sidste år, og i takt med det øgede sundhedsfokus er osteopati også blevet en populær behandlingsmetode. Mange personer kender dog endnu ikke til den nyere behandlingsmetode, hvilket er en skam, da den succesfulde behandlingsmetode kan hjælpe adskillige personer af med bevægelsesbesvær og smerter i muskler og led, hvor fysioterapi ikke altid er tilstrækkeligt til at sikre et holdbart resultat. Det er muligt at trække adskillige ligheder mellem behandlingsformerne osteopati og fysioterapi, men der er samtidigt også store forskelle i behandlingsformernes tilgang.

Osteopati

Fra lokalt fokus til fokus på helheden

Fejlstillinger i kroppen, slid og aldring sætter med tiden sine tegn på kroppen, og den vil gøre sit bedste for at opveje det pågældende problem. Kroppens kompensation for diverse skavanker vil medføre overbelastede områder, som i sidste ende medfører mere og mere smerte, hvis du ikke kommer i behandling. Her har fysioterapi i mange år været en populær behandlingsmetode til at få kroppens funktionalitet til at virke optimalt. Fysioterapi kendetegnes ved bearbejdning af led og muskler, hvor behandlingen foregår i det specifikke område, hvor smerten eller skaden findes. Fysioterapien har i langt de fleste tilfælde stor effekt, da fysioterapien vil lindre symptomerne og smerterne samt øge bevægelsesfriheden. De samme problemer vil dog hurtigt opstå igen, hvis fysioterapibehandlingen ikke modtages fremover, da årsagen til problemet ikke er behandlet. Det er her, hvor osteopati bliver en konkurrerende behandlingsmetode til fysioterapi, da den holistiske osteopat fra Århus har fokus på kroppen som helhed. Modsat af fysioterapiens lokale fokus har osteopatien fokus på hele kroppens funktionalitet for at lokalisere årsagen til dit funktionelle problemer. Gennem osteopatibehandling kan årsagen til dine problemer dermed fjernes på længere sigt, hvilket medfører et mere holdbart resultat, så problemet ikke opstår igen.

Få hjælp til det rette valg

Sportsskade, nakkesmerter eller smerter i forbindelse med fordøjelsen? Problemerne kan vise sig på mange forskellige måder, og det kan derfor være svært selv at afgøre hvilken behandlingsmetode, som er bedst for netop dig. Du kan heldigvis få hjælp til at udvælge den rette behandlingsmetode til dig gennem rådgivning om det rette valg hos en kombineret osteopat og fysioterapeut i Århus C, som er uddannet i begge

behandlingsformer. Placeringen af dine problemer og smerter er afgørende for behandlingsformen, men uanset placeringen af årsagen eller problemet vil du gennem enten fysioterapi eller osteopati få en mere velfungerende krop uden smerter.

Praksis for Osteopati

Morten Børups Gade 10B

Speciallægernes Hus

8000 Aarhus C

71 72 54 72

 

Tre tegn på at du bør opsøge en fysioterapeut

søg fysioterapeut

Kender du fornemmelsen? Du har ondt et sted i kroppen, og først slår du det bare hen. Men det bliver ved og ved, og efterhånden bliver det faktisk værre frem for bedre. Hvis du er som de fleste, bortforklarer du det måske med manglende motion, men det bliver ikke bedre, selvom du starter med noget træning. Til sidst er løsningen at gå til læge, som vil henvise til en fysioterapeut. Men du kunne have sparet tid og smerter ved at lytte til din krop i god tid og søge behandling hos en fysioterapeut.

Continue reading “Tre tegn på at du bør opsøge en fysioterapeut”

Sådan kommer du af med din løbeskade

Alt for mange løbere har prøvet det. Du er i gang med at træne op til et større løb, og bliver pludselig ramt af en skade. Udover at være en smertefuld og ubehagelig oplevelse, er det også frustrerende for en person, der er vant til og trives med at være fysisk aktiv, hvis man pludselig skal til at geare helt ned og være inaktiv på grund af en løbeskade.

løbeskade

Årsag til løbeskader

Der kan være mange grunde til at du får løbeskader. Det kan både være uheld, hvor du forvrider en ankel, eller hvis du har presset kroppen for hårdt. Skaderne kan dog også skyldes, at din løbestil er forkert, så du belaster kroppen på uhensigtsmæssig vis, eller din krop er i ubalance. Det kan skyldes mange årsager, blandt andet hvis nogle af dine muskler ikke er stærke nok til at bære belastningen fra løbetræning, eller noget så simpelt som at have de forkerte løbesko. Det er vigtigt at finde ud af, hvad skaden skyldes, både for at helbrede skaden, men også for at forhindre at den opstår igen. Her kan du selv gøre meget, så som at styrke de forskellige muskelgrupper, sørge for at få de rigtige træningssko og generelt være i god fysisk form ved at spise sundt, drikke nok vand og få sovet ordentligt om natten. Hvis du ikke selv er klar over, hvad der har forårsaget din skade, bør du søge professionel hjælp.

Mange fysioterapeuter specialiserer sig i sportsskader, og hos dem kan du få råd og vejledning såvel som behandling af akutte skader. Det er vigtigt at tage problemet i opløbet, da især løb kan være en stor belastning for kroppen, og ubehandlede småskader derfor sagtens kan udvikle sig i mere alvorlig retning. Springerknæ er et kendt problem for mange, og faktisk kan løb ødelægge knæene, hvis man ikke tager sine skader alvorligt.

Kroppen hænger sammen, og derfor kan problemer med fødder, ben og det generelle bevægelsesapparat skabe problemer i lænd, ryg og nakke. Inden du ser dig om, har en ubetydelig løbeskade forårsaget store gener i hele kroppen. På den måde risikerer du at skulle bruge lang tid og mange penge på behandlinger, fordi du ikke tog dine skader alvorligt i tide. Heldigvis kan de fleste skader behandles, hvis man tager dem i opløbet.

Move2Peak ApS
Bernhard Bangs Alle 23
2000 Frederiksberg
Tlf: 32 10 82 82

Kom smerten til livs med fysioterapi

fysioterapi

Tager du smertestillende på ugentlig eller daglig basis for at kunne klare smerter i din ryg, knæ eller andre steder i kroppen? Den kortsigtede løsning med medicin er ikke nødvendigvis forkert, men den er dog, som nævnt, kortsigtet. Har man fået en rygskade, skal der mere end en panodil til at rette op på det. Har man løbet sig til en knæskade, er det ikke nok at smække et kompressionsbind på og fortsætte.

Smerter i ryggen
Disse smerter opstår ofte i forbindelse med, at man har løftet noget tungt, eller med mange års forkert siddestilling. Smerter i ryggen opleves oftest i starten af dagen, hvor man har ligget ned i mange timer, hvorefter det bliver bedre i løbet af dagen. Dog vil smerterne oftest komme igen med fuld styrke dagen efter. Man kan have såkaldt udstråling i benene, hvillket betyder, at smerterne trækker ned i benene, når man går eller sætter sig. I slemme tilfælde kan man opleve midlertidig følelsesløshed i  huden eller mangel på kontrol over fødderne. Man kan selv prøve at afhjælpe den lette form for smerte i ryggen (inden man har udstråling og oplever følelsesløshed) ved at ligge på maven og løfte overkroppen op. Man kan både udføre øvelsen, så man træner ryggen, eller blot ligge og slappe af i ryggen og derved aflaste den. Har man vedvarende smerter, bør man søge hjælp hos en fysioterapeut.

Smerter i knæene
I forbindelse med løb eller anden cardiotræning kan man opleve smerter i knæene. Disse bør behandles med det samme, ved at man opsøger viden om korrekt genoptræning. Denne hjælp kan man få hos en erfaren fysioterapeut.

Smerter i hoved, nakke og skuldre
Igen er der tale om problemer, der opstår, når man sidder meget ned eller løfter tunge ting. Det, man selv kan gøre, er, at udføre strækøvelser samt tit ændre sin siddestilling. I dette tilfælde er en fysioterapeut god, fordi denne kan vejlede i korrekt siddestilling, og i hvordan udstyret skal sættes op, hvis du eksempelvis sidder foran en computer til dagligt.

Det tager lang tid at opbygge en seriøs skade i kroppen og lige så lang tid at komme af med den. Der er ingen måde at løse problemerne på hurtigt, men der er en god, langsigtet måde at håndtere og forebygge dem på. Kroppen er ikke en maskine og bør behandles nænsomt og med henblik på styrke og smidighed. En fysioterapeut kan hjælpe dig med dette. Der er masser af klinikker i hele landet. Du kan finde en fysioterapeut fra Nørrebro til Lolland. Så længe pågældende terapeut er uddannet og certificeret, afhænger placeringen og hvem man vælger af personlig præference. Med andre ord kan en fysioterapeut placeret nær København være ligeså god som en fysioterapeut i Århus, bare man stoler på den man vælger.

 

Fysioterapi Nordvest
Dortheavej 59, 1. sal
2400 København NV
3810 0232