Husk at ID-mærke din hund

Mærkning

Når du køber hund, skal du huske at sørge for, at den bliver ID-mærket. Det er din sikkerhed for, at hunden kan findes og identificeres som din hund, hvis den bliver væk. Alle hunde skal have ID-mærkning, inden de er 8 uger gamle. ID-mærkning er en chip, som sættes ind unde huden på hunden og gør, at den kan spores, hvis den forsvinder. Det er et lovkrav at hunden skal udstyres med dette, og normalt noget, som hundens opdrætter sørger for, inden den bliver solgt til sin nye ejer. Da hunde skal have denne mærkning for at kunne passere fra et EU-land til et andet, er det vigtigt at sørge for. Er hunden født før 1993 og mærket med en tatovering før 3.juli 2011, kan dette accepteres som mærkning, men ellers kræves der chip-mærkning. Sammen med mærkningen bliver hunden indført i Dansk Hunderegister. Det er et lovkrav, at hunden bliver mærket og registreret, og mærkningen er en sikring for dig som ejer. Hvis din hund er bortkommet, løbet væk eller stjålet, kan en dyrlæge eller det internat, hvor hunden bringes hen, spore ejeren og levere hunden tilbage til dig igen.

Hvis din hund løber væk

Mange hunde bortkommer hvert år. I de fleste tilfælde finder hunden selv hjem ret hurtigt, men i nogle tilfælde kommer hunden så langt væk fra hjemmet, at den ikke kan finde tilbage. I disse tilfælde kan chippen hjælpe med at spore, hvem hunden tilhører, og man kan nemt finde frem til ejeren. Hvis hunden er skadet, eller hvis den har forvoldt skade på andre, er det også vigtigt at vide, hvem den tilhører.

Selve ID-mærkningen foregår ved, at en mikrochip med et nummer til hunden klipses eller ’sprøjtes’ ind under huden på hunden. Det er ikke noget, som hunden efterfølgende vil kunne mærke eller være generet af. Kun ID-mærkere og dyrlæger, som er registreret i Dansk Hunderegister, må foretage mærkningen. Ud over mærkningen skal hunden registreres i Dansk Hunderegister med oplysninger om, hvem ejeren er og hvor personen bor. Når du køber en hund, som allerede er blevet ID-mærket, skal du samtidig sikre dig, at den også er registreret, ved at få udleveret registreringsattesten af den der sælger eller forærer dig hunden. Køber du en hund, som endnu ikke er mærket, skal du sørge for at den bliver det snarest muligt. Hos dyrlægerne på Birkerød Dyreklinik tilbydes denne mærkning, ligesom de fleste dyrlæger i Charlottenlund kan foretage denne mærkning. Udover chip-mærkningen skal hunden altid bære halsbånd og hundetegn.

Birkerød Dyreklinik
Hovedgaden 25
Birkerød 3460
Tlf: 36 30 10 30