Hvad kan en kiropraktor hjælpe med?

Hvornår bør du opsøge en kiropraktor? En kiropraktor beskæftiger sig med bevægelsesapparatet, med skelet- og ledsystemet, og derfor kan en kiropraktor hjælpe, hvis du har problemer eller smerter i dette område. Just Health, en kiropraktor nær Højberg, kan fortælle at klinikken ofte får patienter, der døjer med smerter i ryg og nakke, har specifikke problemer med led, ben eller arme eller døjer med hovedpine på grund af muskelspændinger.

Problemer i bevægelsesapparatet

Mange mennesker døjer med problemer i bevægelsesapparatet. Det kan ofte være nakke spændinger på grund af dårlig arbejdsstilling, ondt i ryggen eller lignende problem, der skyldes forkert holdning ved arbejde eller ensidig belastning på bestemte dele af kroppen. Nogle mennesker har problemer i muskler og led på grund af sportsskader. Det er blevet almindeligt at dyrke intensiv sport, selvom man ikke er professionel sportsudøver, og nogle gange kan man overbelaste sine led eller muskler på grund af dette.

Bliv smertefri med kiropraktik

En kiropraktor vil kigge på, hvad dine smerter skyldes som noget af det første. En grundig undersøgelse ligger til grund for den diagnose, som du vil få hos din kiropraktor, og derefter kan behandlingen starte. En kiropraktor i Århus som Just Health vil benytte manuelle teknikker til at løsne op for de typisk meget spændte og fastlåste muskler og led. Det foregår gennem mobilisering og traktion af leddene, ledjustering og massage. Den såkaldte kiropraktiske manipulationsteknik, hvor man som kiropraktor nænsomt går ind og retter på det fastlåste led, er også karakteristisk for behandlingsform. Kendetegnet for metoden er, at leddet giver et hørligt knæk, men at det ikke gør ondt på patienten.

Genoptræning og rådgivning

En vigtig del af det videre forløb er genoptræning. Første mål er selvfølgelig at blive smertefri, mens næste skridt er at genoptræne overbelastede led og muskler og fokusere på forebyggelse, så skaden ikke kommer igen. Dette kræver tålmodighed, men en kiropraktor vil enten kunne henvise til et træningssted eller have sin praksis som en del af et større sted, hvor der også tilbydes genoptræning. Typisk vil genoptræningens øvelser fokusere både på at øge smidighed, stabilitet, styrke og koordination i kroppen, så den i højere grad fremover kan modstå problemer. En kiropraktor vil undervejs rådgive patienten om årsagen til at skaden opstod, samt hvordan man fremadrettet kan forebygge og derved undgå yderligere problemer med smerter og skader.

Du behøver ingen henvisning for at opsøge en kiropraktor, og du kan være sikker på, at en autoriseret kiropraktor er uddannet sundhedspersonale.

Just Health
Oddervej 89
8270 Højbjerg, Aarhus
86 24 90 90

 

 

 

Sådan får du en flad mave

Hvem ønsker ikke at få en fladmave? Det gør alle vist. Heldigvis kan man opnå faste falder og en mave ved en række nemme og overskuelige tiltag i ens dagligdag. Så det er bare med at komme afsted!

 

Skru op for styrke og fart 

Selv meget slanke personer kan have en mave, der buler ud. Det er helt normalt. Slank er nemlig ikke lig med hverken fast eller stærk. Den allerbedste vej til en flot og fast mave er at styretræne med frievægte. Her kan du nemlig sket ikke undgå at spænde op i mavemusklerne. Det lyder måske mærkeligt, men squats er en fantastisk maveøvelse. Selvom man umiddelbart forbinder det med en øvelse for balde og ben.

 

Fart 

Intervaltræning et par gange om ugen er også et must for en flad og stram mave. Når du sætter ekstra fart på, smelter fedtet bl.a. omkring maven. Flere eksperter har udtalt, at det er langt bedre at træne fokuseret og hårdt et par gange om ugen – i stedet for at træne ufokuseret og i sin komfortzone hver eneste dag. 

 

Gå i bakket terræn

At gå op og ned ad bakker vil ligesom trappetræning løfte din puls og forbrænding, udfordre din udholdenhed og skubbe til din syregrænse. Du behøver hverken stejle eller lange bakker. Selv de mindre bakker kan give en god træning og effektivisere det – i forhold til gåture på fladt underlag.  

 

Planken er en sikker vinder

Planken er verdens bedste maveøvelse, og langt mere effektiv end de traditionelle mavebøjninger. Planken sørger for, at du spænder op i hele muskelkorsettet, hvilket giver en bum stærk mave – og samtidig bruger du mange andre muskelgruppe på samme tid! Øvelsen er simpel og bør gentages med tre sæt. Det du skal gøre er, at lægge dig ned på maven og placere dine underarme på gulvet så de peger ligefrem. Albuerne skal have en vinkel på 90 grader og lige under skuldrene. Kom op på tæer og hold så stillingen så længe som du kan. Det skal du som sagt gentage tre gange. Denne øvelse er meget effektiv, da du allerede efter et par gange kan mærke, at du er blevet stærkere og dermed kan holde planken i længere tid!

 

Drik mindre kaffe

Selvfølgelig skal du have lov til at drikke en kop kaffe hver morgen, hvis du har lyst til det. Eller bestille en caffelatte når man er ude med sine venner. Men det er vigtigt, at være bevidst om at bare tre-fire caffelatter om dagen kaloriemæssigt svarer til et helt måltid – og at koffeinen samtidig stresser din krop. Det betyder at det vil svække din søvn og igen – det vil resultere i mere mavefedt. Grøn te er derimod et stort hit for kroppen og er rigtig sundt og til og med et godt våben mod en lidt for polstret mave!

 

Vægttabsninja

Annebergvej 41

9000 Aalborg

31 21 07 42

 

Kan man kombinere fysioterapi med anden træning?

traening hos fysioterapeut

Træning er godt for kroppen. Træning kan også være nødvendigt for dit velbefindende. Hvis du har skader i muskler, sener eller andre områder af bevægelsesapparatet, eller har været ude for en ulykke, kan du komme i et fysioterapeutisk forløb, hvor træning eller genoptræning er ordineret af din behandler. Træning med et bestemt fokusområde kan hjælpe dig til at genvinde styrken eller gøre et bestemt område af kroppen stærkere, hvilket igen vil have en positiv effekt på dit helbred og kroppens sundhed. Det betyder dog ikke, at du er begrænset til kun at træne eller lave øvelser ordineret af din fysioterapeut eller behandler. Motion og træning er stort set altid sundt – så længe du ikke træner forkert eller presser dig selv for hårdt. Nogle mennesker, som er særligt glade for motion og træning, kan komme til dette, og så opstår der ofte, hvad man kalder sportsskader. En del fysioterapeuter tager sig også af sportsskader, da dette er noget, mange mennesker efterhånden kommer ud for. Tidligere var det blot professionelle sportsudøvere, men i dag hvor det også er blevet populært blandt ’almindelige’ mennesker at udøve sport i stigende grad og presse sig selv og sin krop til grænsen gennem deltagelse i konkurrencer som Iron Man og diverse maratons, er det ikke længere kun de professionelle sportsfolk, der får skader efter sportsudøvelse. Efter en sådan skade kan det også være nødvendigt med en bestemt slags træning for at genvinde styrken efter for eksempel en forstuvet fod eller sprængt akillessene.

Continue reading “Kan man kombinere fysioterapi med anden træning?”