Øreakupunkturens formål

Ordet ”øreakupunktur” kan nemt komme til at lyde absurd, men tag endelig ikke fejl af ordets klang. Akupunktur er en gammel kinesisk metode, som er blevet brugt til behandling igennem flere hundrede år, i stedet for medicinske produkter. Akupunktur er sundere for kroppen, da man undgår at få kemisk fremstillede stoffer ind i vores system. Derudover er det oftest også mere effektivt og så er det langt billigere.

Øret bliver opfattet som et mikrosystem, som afspejler resten af kroppen. I øret er hver legemsdel repræsenteret et lokalt sted, hvilket har gjort, at man med akupunktur kan behandle mange smerter i kroppen, blot ved at koncentrere sig om øret.

Øreakupunkturens formål

Øreakupunktur bliver udført ved brug af små nåle, og bliver ofte brugt i forbindelse med funktionelle lidelser, og ved afvænning af alkohol, medicin og til narkomaner. Der er blevet lavet undersøgelser, om hvor vidt det kan bruges til afvænning. Der er forskerne kommet frem til det resultat, at det både har meget større effekt end den traditionelle afvænning, samt det er billigere. Ved en undersøgelse mellem øreakupunktur og ganske almindelig afvænning, var det halvdelen som gennemførte det ved brug af øreakupunktur, hvor kun ganske få procenter gennemførte i kontrolgruppen. Efterfølgende er der også lavet erfaringer i Hong Kong, med behandlet narkomaner som stadig lider af abstinenser, hvor der har været stor succes med at vænne dem af med dette.

Denne nye og spændende form for akupunktur kan efterhånden findes flere steder i landet. Den bliver mere og mere udbredt, grundet den store succes og store tilfredshed fra de mennesker som har prøvet det. Akupunktur fungerer godt, og går ofte hånd i hånd med en vidunderlig kinesisk massage. Kinesisk massage er, ligesom akupunktur, en gammel kinesisk form for lægemiddel. Det er med til at stimulere kredsløbet og opvarmer kroppens energibaner. Ikke alle steder bliver der ydet begge former for service, men hvis du skal have akupunktur, er det en god idé at finde et sted hvor de også yder kinesisk massage, da det også ofte har en større effekt på de lidelser du prøver at forebygge, holde nede eller vil helt af med.

Hvidovre Akupunktur Klinikken
Hvidovrevej 137- 139, 1.sal
2650 Hvidovre
Tlf: 60 77 87 65