Hvad kan en kiropraktor hjælpe med?

Hvornår bør du opsøge en kiropraktor? En kiropraktor beskæftiger sig med bevægelsesapparatet, med skelet- og ledsystemet, og derfor kan en kiropraktor hjælpe, hvis du har problemer eller smerter i dette område. Just Health, en kiropraktor nær Højberg, kan fortælle at klinikken ofte får patienter, der døjer med smerter i ryg og nakke, har specifikke problemer med led, ben eller arme eller døjer med hovedpine på grund af muskelspændinger.

Problemer i bevægelsesapparatet

Mange mennesker døjer med problemer i bevægelsesapparatet. Det kan ofte være nakke spændinger på grund af dårlig arbejdsstilling, ondt i ryggen eller lignende problem, der skyldes forkert holdning ved arbejde eller ensidig belastning på bestemte dele af kroppen. Nogle mennesker har problemer i muskler og led på grund af sportsskader. Det er blevet almindeligt at dyrke intensiv sport, selvom man ikke er professionel sportsudøver, og nogle gange kan man overbelaste sine led eller muskler på grund af dette.

Bliv smertefri med kiropraktik

En kiropraktor vil kigge på, hvad dine smerter skyldes som noget af det første. En grundig undersøgelse ligger til grund for den diagnose, som du vil få hos din kiropraktor, og derefter kan behandlingen starte. En kiropraktor i Århus som Just Health vil benytte manuelle teknikker til at løsne op for de typisk meget spændte og fastlåste muskler og led. Det foregår gennem mobilisering og traktion af leddene, ledjustering og massage. Den såkaldte kiropraktiske manipulationsteknik, hvor man som kiropraktor nænsomt går ind og retter på det fastlåste led, er også karakteristisk for behandlingsform. Kendetegnet for metoden er, at leddet giver et hørligt knæk, men at det ikke gør ondt på patienten.

Genoptræning og rådgivning

En vigtig del af det videre forløb er genoptræning. Første mål er selvfølgelig at blive smertefri, mens næste skridt er at genoptræne overbelastede led og muskler og fokusere på forebyggelse, så skaden ikke kommer igen. Dette kræver tålmodighed, men en kiropraktor vil enten kunne henvise til et træningssted eller have sin praksis som en del af et større sted, hvor der også tilbydes genoptræning. Typisk vil genoptræningens øvelser fokusere både på at øge smidighed, stabilitet, styrke og koordination i kroppen, så den i højere grad fremover kan modstå problemer. En kiropraktor vil undervejs rådgive patienten om årsagen til at skaden opstod, samt hvordan man fremadrettet kan forebygge og derved undgå yderligere problemer med smerter og skader.

Du behøver ingen henvisning for at opsøge en kiropraktor, og du kan være sikker på, at en autoriseret kiropraktor er uddannet sundhedspersonale.

Just Health
Oddervej 89
8270 Højbjerg, Aarhus
86 24 90 90

 

 

 

Gode råd til dig med skinnebensbetændelse

Sportsskader

Skinnebensbetændelse er en meget normal skade for løbere. Det kommer oftest af en gentagen belastning som løb eller spring, ved øget mængde træning eller hvis distancen ved løb forlænges. Det opstår når det kommer en overbelastning i muskulaturen i læggen. Muskulaturen i læggen er ikke altid stærkt nok til at stå distancen, og hvis man presser sig selv for hårdt, kan læggen blive træt, for derefter at blive irriteret, og til sidst vælger den så at blive så sur, at den ender med en betændelsestilstand i muskelhinden, som sidder på kanten af skinnebenet.

Skulle du være så uheldig at have opfanget skinnebensbetændelse, er det en god idé at opsøge enten en fysioterapeut eller en dygtig og uddannet sportsmassør i København, de kan nemlig fortælle dig hvad du skal gøre for at genoptræne musklen. De kan også hjælpe dig med at aflaste muskulaturen, og eventuelt fortælle dig om du skal have en bestemt form for sål til din sko, så du ikke går på for hårdt underlag, men også så du får en god støtte ved foden.

Når du får en sportsskade, er det kroppens måde at sige fra på. Den prøver at fortælle dig du har været for hård ved dig selv, og nu skal du altså have en pause! Men hvis man træner til hverdag, kan det være rigtig svært at stoppe med dette, hvis man får sig en skinnebensbetændelse. Du behøver heller ikke at stoppe helt, men blot skifte over til træningsformer som svømning eller crosstrainer, så man undergår de stød op igennem underbenet man normalt får ved løb. Husk også at køle læggen ned med is efter træningen, og selvfølgelig af strække ud. Er dette ikke helt nok, kunne det være en god overvejelse at få sig en behagelig og god sportsmassage i København når din træning er slut. Dette er også noget din fysioterapeut eller sportsmassør kan svare dig på, om det er nødvendigt i forhold til hvilken grad din skinnebensbetændelse er i.

Nogle mennesker døjer med skinnebensbetændelse i tide og utide. Nogle ting man kan gøre for at undgå det så vidt muligt, er at ligge vægten rigtigt på foden når du løber. Du skal ligge vægten på forfoden, og så er det vigtigt at lande på flad fod igen! Når du skal starte dit løb, så pas på med at afsætte for kraftigt fra jorden, men sørg til gengæld for at få trukket det bagerste ben med dig i en fart.

Charlies massage & Sportsterapi v/ Charlie Langenbach
Gammeltoftsgade 16
1355 København K
Tlf: 51 31 14 21