Tre tegn på at du bør opsøge en fysioterapeut

søg fysioterapeut

Kender du fornemmelsen? Du har ondt et sted i kroppen, og først slår du det bare hen. Men det bliver ved og ved, og efterhånden bliver det faktisk værre frem for bedre. Hvis du er som de fleste, bortforklarer du det måske med manglende motion, men det bliver ikke bedre, selvom du starter med noget træning. Til sidst er løsningen at gå til læge, som vil henvise til en fysioterapeut. Men du kunne have sparet tid og smerter ved at lytte til din krop i god tid og søge behandling hos en fysioterapeut.

Første tegn – ondt i ryggen

Hvis du har ondt i ryggen, er det ofte et længerevarende symptom. Alt for mange danskere døjer med ondt i ryggen mere eller mindre kronisk. Det kan skyldes mange ting, lige fra dårlig kondi og manglende motion kombineret med alder og slid. Det kan også skyldes dårlige arbejdsstillinger, eller at du faktisk har trænet for hårdt eller forkert og derved fået en skade. Hvis dine rygsmerter varer ved, bør du gå til en fysioterapeut for at blive undersøgt og finde årsagen. Det vil også være fysioterapeuten, der kan hjælpe med at lindre problemet og forebygge, at det komme igen.

Andet tegn – behov for genoptræning

Hvis du har været ude for et uheld og er blevet skadet rent fysisk, vil en periode af rekonvalescens som regel være nødvendig. Men efterfølgende skal kroppens muskler trænes op igen, så de opnår samme styrke og smidighed som før. Ellers vil du hurtigt få problemer igen, fordi det skadede område mangler styrken til at klare fornødne gøremål og dagligdagens slid. Hvis uheldet skete som følge af sportsudøvelse, skal du netop have fokus på genoptræning frem for blot at forsøge at få kroppen ud i samme øvelser, som før skaden skete. Det vil den nemlig slet ikke være klar til.

Tredje tegn – gentagne fysiske problemer

Hvis du igen og igen får problemer med spændinger og smerter i kroppen, bør du få en udredning hos en fysioterapeut for at finde ud af, hvad der er galt. Det kan være, at du netop træner for hårdt, eller træner forkert, det kan være du har svage led eller andre problemområder i kroppen, som du skal tage hensyn til. Det kan også være din arbejdsstilling, som skal gøres mere ergonomisk korrekt. De fleste fysioterapeuter kan hjælpe med ovenstående.

Da det i de seneste år er blevet mere og mere populært med ekstremsport og hård træning, kan mange sportsskader forebygges ved at benytte en personlig træner. Visse steder, som for eksempel Keep In Motion, en fysioterapeut klinik nær Kjellerup, tilbyder personlig træning til sportsudøvere. Andre fysioterapeuter kombinerer også forebyggelse og behandling inden for både sportsverdenen og for folk i det almindelige arbejdsliv. De fleste klinikker for fysioterapi tilbyder den samme, grundlæggende behandling. Søger du en fysioterapeut nær Them eller Ry, kan du også her få personlig træning med fokus på forebyggelse, uden at det kommer til at gå ud over din sportspræstation.

Keep in Motion v/ Jesper Abildtrup
Christian 8.s Vej 2
8600 Silkeborg
21 62 72 61