Hvad er forskellen på osteopati og fysioterapi?

Fysioterapi er blevet hyppigt anvendt gennem de mange sidste år, og i takt med det øgede sundhedsfokus er osteopati også blevet en populær behandlingsmetode. Mange personer kender dog endnu ikke til den nyere behandlingsmetode, hvilket er en skam, da den succesfulde behandlingsmetode kan hjælpe adskillige personer af med bevægelsesbesvær og smerter i muskler og led, hvor fysioterapi ikke altid er tilstrækkeligt til at sikre et holdbart resultat. Det er muligt at trække adskillige ligheder mellem behandlingsformerne osteopati og fysioterapi, men der er samtidigt også store forskelle i behandlingsformernes tilgang.

Osteopati

Fra lokalt fokus til fokus på helheden

Fejlstillinger i kroppen, slid og aldring sætter med tiden sine tegn på kroppen, og den vil gøre sit bedste for at opveje det pågældende problem. Kroppens kompensation for diverse skavanker vil medføre overbelastede områder, som i sidste ende medfører mere og mere smerte, hvis du ikke kommer i behandling. Her har fysioterapi i mange år været en populær behandlingsmetode til at få kroppens funktionalitet til at virke optimalt. Fysioterapi kendetegnes ved bearbejdning af led og muskler, hvor behandlingen foregår i det specifikke område, hvor smerten eller skaden findes. Fysioterapien har i langt de fleste tilfælde stor effekt, da fysioterapien vil lindre symptomerne og smerterne samt øge bevægelsesfriheden. De samme problemer vil dog hurtigt opstå igen, hvis fysioterapibehandlingen ikke modtages fremover, da årsagen til problemet ikke er behandlet. Det er her, hvor osteopati bliver en konkurrerende behandlingsmetode til fysioterapi, da den holistiske osteopat fra Århus har fokus på kroppen som helhed. Modsat af fysioterapiens lokale fokus har osteopatien fokus på hele kroppens funktionalitet for at lokalisere årsagen til dit funktionelle problemer. Gennem osteopatibehandling kan årsagen til dine problemer dermed fjernes på længere sigt, hvilket medfører et mere holdbart resultat, så problemet ikke opstår igen.

Få hjælp til det rette valg

Sportsskade, nakkesmerter eller smerter i forbindelse med fordøjelsen? Problemerne kan vise sig på mange forskellige måder, og det kan derfor være svært selv at afgøre hvilken behandlingsmetode, som er bedst for netop dig. Du kan heldigvis få hjælp til at udvælge den rette behandlingsmetode til dig gennem rådgivning om det rette valg hos en kombineret osteopat og fysioterapeut i Århus C, som er uddannet i begge

behandlingsformer. Placeringen af dine problemer og smerter er afgørende for behandlingsformen, men uanset placeringen af årsagen eller problemet vil du gennem enten fysioterapi eller osteopati få en mere velfungerende krop uden smerter.

Praksis for Osteopati

Morten Børups Gade 10B

Speciallægernes Hus

8000 Aarhus C

71 72 54 72