Kom smerten til livs med fysioterapi

fysioterapi

Tager du smertestillende på ugentlig eller daglig basis for at kunne klare smerter i din ryg, knæ eller andre steder i kroppen? Den kortsigtede løsning med medicin er ikke nødvendigvis forkert, men den er dog, som nævnt, kortsigtet. Har man fået en rygskade, skal der mere end en panodil til at rette op på det. Har man løbet sig til en knæskade, er det ikke nok at smække et kompressionsbind på og fortsætte.

Smerter i ryggen
Disse smerter opstår ofte i forbindelse med, at man har løftet noget tungt, eller med mange års forkert siddestilling. Smerter i ryggen opleves oftest i starten af dagen, hvor man har ligget ned i mange timer, hvorefter det bliver bedre i løbet af dagen. Dog vil smerterne oftest komme igen med fuld styrke dagen efter. Man kan have såkaldt udstråling i benene, hvillket betyder, at smerterne trækker ned i benene, når man går eller sætter sig. I slemme tilfælde kan man opleve midlertidig følelsesløshed i  huden eller mangel på kontrol over fødderne. Man kan selv prøve at afhjælpe den lette form for smerte i ryggen (inden man har udstråling og oplever følelsesløshed) ved at ligge på maven og løfte overkroppen op. Man kan både udføre øvelsen, så man træner ryggen, eller blot ligge og slappe af i ryggen og derved aflaste den. Har man vedvarende smerter, bør man søge hjælp hos en fysioterapeut.

Smerter i knæene
I forbindelse med løb eller anden cardiotræning kan man opleve smerter i knæene. Disse bør behandles med det samme, ved at man opsøger viden om korrekt genoptræning. Denne hjælp kan man få hos en erfaren fysioterapeut.

Smerter i hoved, nakke og skuldre
Igen er der tale om problemer, der opstår, når man sidder meget ned eller løfter tunge ting. Det, man selv kan gøre, er, at udføre strækøvelser samt tit ændre sin siddestilling. I dette tilfælde er en fysioterapeut god, fordi denne kan vejlede i korrekt siddestilling, og i hvordan udstyret skal sættes op, hvis du eksempelvis sidder foran en computer til dagligt.

Det tager lang tid at opbygge en seriøs skade i kroppen og lige så lang tid at komme af med den. Der er ingen måde at løse problemerne på hurtigt, men der er en god, langsigtet måde at håndtere og forebygge dem på. Kroppen er ikke en maskine og bør behandles nænsomt og med henblik på styrke og smidighed. En fysioterapeut kan hjælpe dig med dette. Der er masser af klinikker i hele landet. Du kan finde en fysioterapeut fra Nørrebro til Lolland. Så længe pågældende terapeut er uddannet og certificeret, afhænger placeringen og hvem man vælger af personlig præference. Med andre ord kan en fysioterapeut placeret nær København være ligeså god som en fysioterapeut i Århus, bare man stoler på den man vælger.

 

Fysioterapi Nordvest
Dortheavej 59, 1. sal
2400 København NV
3810 0232