Nyt syn med moderne teknologi

syn

Før i tiden var det en meget stor hindring, hvis man havde dårligt syn. Man kunne ikke korrigere øjnenes funktion og kunne derfor heller ikke hjælpe folk, der så sløret. I dag ved vi, at folk der er vokset op med svækket syn, lærer at leve med det. Når de efter mange år får briller, er det en sær skarp verden, der møder dem med brilleglassene. I nogle tilfælde bliver verden tilmed større eller mindre. Der er som dette citat af Richard P. Faynman: ” you must not fool yourself and you are the easiest person to fool.” Det vil sige; hvad du oplever, er virkeligheden. Jo mere man søger at se ud over sin egen oplevelse af virkeligheden, jo nemmere narre man sig selv.

I nyere tid er briller blevet mere almindelige, og prisen på dem er kommet derned, hvor man ofte får sine børn tjekket i en meget ung alder. Derfor vokser man op med den gængse opfattelse af verden som den er; skarp og i rigtig størrelse. Briller er ligeledes blevet mindre og lettere, frem for de ældre versioner, som ofte var af tungt glas. Det første kvantespring for synskorrektion, var linser. Linserne frigjorde folk fra at bære briller, og gjorde det usynligt for andre, at de havde et problem med synet. Til at starte med var linserne, ligesom brillerne, tunge og ubehagelige, men med teknologisk fremskridt kom lettere og blødere linser, som bæreren knapt nok kunne mærke, at denne havde på.

Det næste store spring, var laserteknologien. Der har været mange forsøg på at lave effektive øjenoperationer gennem tiden, men laser virker til, at være den mest lovende. Her kan en patient, operationelt, få rettet op på mikroskopiske fejl i synet, som gør dem ude af stand til at se klart. Dette gælder både ved bygningsfejl, nærsynethed, langsynethed og andre øjensygdomme.

Den nye teknologi kommer dig til gode

Hvis du vil have glæde af denne nye teknologi, er det bare at finde en øjenlæge der specialiserer sig i netop det, som er dit problem. Det kan være en øjenlæge med speciale i langsynethed eller i grå stær. Her kan du få en ganske kortvarig øjenoperation, der kan ændre dit liv for evigt. Godt syn vil gøre dig bedre i stand til at se solnedgangen og smilet på dine børnebørns læber.

Peter Brincker – Øjenkirurg
Jægersborg Alle 14
2920 Charlottenlund
Tlf: 39 64 09 58