Er der skår i dit parforhold?

Snerrer I af hinanden? Eller føler I, at ingen lytter til hinandens ønsker og behov mere? Opbygger frustrationerne sig mere og mere, og begynder I at frygte den udvej, som over halvdelen af danske ægtepar vælger? Ifølge en undersøgelse fra 2014 udført af Danmarks Statistik bliver hele 54% af danske ægtepar skilt. At blive skilt er heldigvis langt fra den eneste løsning på problemerne, da der i dag kan søges professionel hjælp til at komme igennem problemerne.

Anerkendt psykolog

Parterapi er nøglen til at løse problemerne

Hos en psykologi kan I gennem samtaleterapi bearbejde de problemer, som I ønsker at få snakket ud om. Derhjemme ignoreres hinandens følelser let blandt dagligdagens gøremål, arbejde og eventuelle børn. Nogle par når til et punkt, hvor der simpelthen ikke lyttes til hinanden længere. Det kan blive en ond cirkel, som I ikke selv er i stand til bryde til sidst. I sådanne situationer kan  ugentlig parterapi i nærheden af København eller nær en anden større by afhjælpe problemerne.

Hvordan fungerer parterapien?

Parterapien udføres af en psykolog med erfaring for parterapi, hvor samtalen foregår mellem parret. Psykologen er hele tiden til stede og iagttager parrets dynamik. Psykologen vil herefter hjælpe parret med at forstå hinandens frustrationer, behov og ønsker. Terapien foretages så hyppigt, som det ønskes. Det anbefales at gå regelmæssigt til parterapi i starten for at komme godt i gang med processen. 

Hvad får I ud af parterapien?

Gennem terapien opnås der en bevidsthed om, hvor og hvornår problemerne i hverdagen opstår. Med en større bevidsthed om årsagen til problemerne er det muligt at være opmærksom på disse, så hverdagens mønstre kan omlægges med henblik på at undgå konflikterne fremover. Der vil opnås en forståelse for positive og negative handlinger i forhold til hinanden, så I bliver mere opmærksomme på hinanden.

Parterapi til afhængighed og medafhængighed

Parterapi kan også være gavnligt, hvis den ene part i parret har afhængighedsproblemer. Det er utrolig svært for både den afhængige, men især også de nærmeste pårørende, som ofte bliver udsat for store konsekvenser af afhængigheden. Her kan terapi også være en nyttigt redskab til at komme igennem en alvorlig afhængighed.

Parterapi er en god løsning til alle former for parproblemer – uanset om det er parret som helhed eller kun den ene part. Det er en god idé at få tillært sig en metode, så problemerne kan bearbejdes, inden de ophober sig og eventuelt resulterer i en skilsmisse.

Psykolog Vitha Weitemeyer
Din psykolog i Søborg
Buddingevej 306
2860 Søborg
Tlf: 60 77 38 14