Vil du have din stress ud af kroppen?

Vi har alle prøvet, hvordan det er at være stresset. Det er næsten umuligt at undgå i et samfund som vores, hvor der er fuld fart frem, og det ofte handler om at præstere hele tiden. Selvom du ikke oplever højt tempo på arbejdet eller studiet, kan du få stress på andre måder. Det er nemlig en myte, at stress kun kommer, fordi man har for travlt. Stress handler mest af alt om, hvordan du tænker, frem for hvad du gør.

Mange af os har en tendens til at være meget optaget af, hvad andre tænker om os, og hvordan vi tager os ud for omverdenen. Vi lægger konstant flotte billeder ud på Facebook eller Instagram, for at andre kan beundre os, og følger hele tiden med i andres gøren og laden på de sociale medier. Samtidig tæppebombes vi af mediernes beskrivelser af den perfekte karriere, det perfekte familieliv, den perfekte singletilværelse eller den perfekte pensionisttilværelse. Alt skal være perfekt, og derfor kan det hurtigt føles som et nederlag, hvis du ikke konstant er på toppen.

Stress behandling

 

Hvis du oplever en periode med arbejdsløshed, kan du faktisk ende med at blive mere stresset i din jagt på et job, end hvis du er i arbejde og har vildt travlt. Det handler nemlig om dine egne tanker og forventninger. Hvis du konstant er inde i en strøm af negative tanker, eller fokuserer for meget på, hvad der skal ske, og hvad du vil opnå fremadrettet, frem for at fokusere på og acceptere, hvor du er lige nu og her, kan du blive ramt af stress.

Hvordan slipper jeg af med stress?

Hvis du mærker symptomer på stress, vil det ofte vise sig som fysiske manifestationer. Du kan opleve søvnbesvær eller hyperventilation, have svært ved at huske eller koncentrere dig. Derfor er det vigtigt, at du søger hjælp, så snart du oplever at have stress. Der er mange muligheder for behandling, hvis du bor i København eller Århus. Også i Odense kan du gå til stresscoaching for at få bugt med symptomerne og få hold på årsagerne til, at du fik stress. Hvis du har dybereliggende problemer eller din stress er så slem, at du er sygemeldt, har du også mulighed for at gå i terapi. Der findes tilbud om effektiv terapi i både Odense, Århus og København.

Terapi Fyn
Wichmandsgade 11, 1.sal, baghuset C,
5000 Odense
Tlf: 71 23 70 71