Stil skarpt igen med en linseoperation

En linseoperation er til stor hjælp, hvis synet er blevet dårligere med alderen. Synet bliver naturligt nedsat ved 45-50 års alderen, hvilket blandt andet kan gøre det svært at læse på tæt afstand på grund af nærsynethed. Det kan gøre hverdagen såvel som arbejdet besværligt. Over halvdelen af den danske befolkning har nedsat syn og bruger af den grund kontaktlinser eller briller til at kunne se ordentligt. Det er muligt at slippe for at bruge kontaktlinser og briller ved at få udført en linseoperation til at behandle nærsynethed, så synet skal stilles skarpt igen.

Problemer, som linseoperationer kan løse

Med nærsynethed har øjet svært ved at læse på korte afstande, da linsens fleksibilitet er blevet nedsat. Med en nedsat fleksibilitet kan øjet ikke zoome ind og ud, hvilket medfører en nedsat funktionalitet. I sådan et tilfælde kan en linseoperation løse problemet, så synet bliver bedre. En linseoperation kan både behandle dem, som allerede har et nedsat syn samt dem, som har et begyndende nedsat syn. Linseoperation kan også gøre synet bedre for dem, som lider af grå stær. Linseoperationen medfører ikke kun et forbedret syn – det forbedrede syn kan også give en øget livskvalitet, da det bliver lettere at se samt afhængighed af briller og kontaktlinser bliver fjernet.

Laserbehandling med ReleX SMILE

Beskrivelse af linseoperationen

En linseoperation foregår ved at erstatte den naturlige linse med en kunstig linse. Den kunstige linse vil være individuelt tilpasset til øjet af en kompetent øjenlæge i København, så den nye linse passer perfekt. Den nye linse er i stand til at genskabe øjets synsevne, så problemerne med synet er væk. Operationen er smertefri, da øjet vil blive bedøvet af øjendråber med en bedøvende effekt. Operationen tager omkring et kvarter, hvorefter der skal være lidt tid til at tilvænne sig til den nye kunstlinse. De fleste personer er dog i stand til at fungere normalt i hverdagen og på arbejdet igen efter tre til fire dage. Læsesynet vil hurtigt fungere optimalt, men der kan være problemer i forhold til afstandsbedømmelse, da hjernen skal lære at reagere på de nye linser. Der kan i få tilfælde være problemer med, at synet bliver sløret, hvilket hurtigt og let kan behandles med laser. Efterbehandling med laser er gratis, hvis en hjælpsom øjenlæge i Århus vælges til at udføre linseoperationen. Ved at benytte den samme øjenlæge til operationen samt den eventuelle laserbehandling passes der ekstra godt på øjnene, da øjenlægen har kendskab til øjnenes individuelle problemer.

En operation med gode resultater

Der er flere undersøgelser, der dokumenterer succesraten af linseoperationer. Amerikanske undersøgelser viser, at over 80% af patienter slipper for at bruge briller og kontaktlinser efter en linseoperation. Hele 94% af patienterne er fuldt ud tilfredse med synskvaliteten efter operationen. De utilfredse patienter kan blandt andet være de patienter, som skulle supplere linseoperationen med en laserbehandling, hvorefter synet bliver optimalt. Den store succesrate efter operationen dokumenterer, at linseoperationen er en god og effektiv metode til at få stillet synet skarpt.

Øjenlægernes Center

Hans Edvard Teglers Vej 9
2920 Charlottenlund

Haslegårdsvænget 18
8210 Aarhus V

Tlf: 44 44 40 40