Fjern din stress med en stresscoach

Det er vigtigt, at du kommer af med din stress. Sygdommen har både fysiske, psykiske og adfærdsmæssige konsekvenser, som hurtigt bare bliver værre og værre. Det kan ende med en sygemelding fra arbejdet og dermed en usammenhængende og uoverskuelig hverdag. En hurtig og effektiv behandlingsmetode for at komme stress til livs er at kontakte en stresscoach.

Hvad laver en stresscoach?

For professionel hjælp til at forebygge eller afhjælpe stress, kan du kontakte en kompetent stress coach, der kan hjælpe dig med støtte og vejledning. En stresscoach tilbyder coachingforløb til mennesker, der er ramt af sygdommen på den ene eller den anden måde. Målet er, at du får mere overskud i hverdagen, og at du kan klare de udfordringer, der kommer din vej, uden at det ender med f.eks. depression eller angst.

I realiteten kan du med en stresscoach blive stressfri med et behandlingsforløb på kun 3-4 måneder. Stress er desværre et tabu for mange, men med en stresscoach er du i gode hænder. De kender alt til symptomerne, og hvordan du kan komme fri af sygdommen, og de gør det med åben dialog og uden at dømme. Det er ikke pinligt at have stress – det betyder ikke, at du hverken er uintelligent eller ustruktureret. Sandheden er, at stress rammer rigtig, rigtig mange danskere, og ingen kan i princippet vide sig sikker.

Dine følelser og handlinger kan holde dig fast i et usundt mønster, og det er dette mønster, som din stresscoach kan hjælpe dig med at nedbryde.

Stresscoachingforløbet

Forløbet tager hensyn til din specifikke situation og ser på dit liv med et nyt perspektiv, der kan finde roden til din stress. Stresscoachingforløbet finder som regel sted under 8 samtaler med stresscoachen, fordelt over 3-4 måneder. Forløbet består af støtte og vejledning, og for at finde det rette forløb til din situation kan du ved en dygtig og erfaren stresscoach få den første samtale gratis og uforpligtende. Samtidig er du selv engageret i processen, da forløbet tilbyder hjælp-til-selvhjælp, så du får de rette værktøjer til at forebygge og afhjælpe stress. Dette vil samtidig sikre, at du på den lange bane forbliver stressfri, uden at sygdommen vender tilbage.

Ved forløbet får du bl.a. viden om, hvad stress er, hvordan stress påvirker din krop, og hvad du selv kan gøre derhjemme for at afhjælpe stress. Desuden kan du gennemgå en personlig udvikling, hvor nye tanke- og handlemønstre sætter rammen for hverdagen og giver mere ro, glæde og overskud.

Stressfri.com v/ Heidi Jørgensen

Præstøvej 78

4640 Faxe

10 tegn på, at du har stress

Føler du dig stresset? I mange situationer i hverdagen kan man føle sig stresset eller presset på forskellig vis. Stress er ikke farligt, så længe det blot er en mekanisme der driver os til at arbejde lidt hårdere eller fokusere lidt mere. Når stress bliver et problem, er det fordi det driver os til at arbejde 16 timer i døgnet frem for otte, og til at isolere os, for at få gjort en bestemt opgave færdig. Stress fungerer som en slags indsnævring af vores horisont. Når man er meget stresset, er man meget fokuseret på netop én ting, og har svært ved at tage sig af andre. Det kan være, at man arbejder en hel dag uden at få noget at spise, simpelthen fordi man har glemt det, eller aktivt har negligeret det. Er du stresset? I samarbejde med Terapi & Hypnose som er en klinik der tilbyder Hypnose i København, give dig 10 tegn på, at du har stress.

stress

Fysisk tegn

  1. Du har svært ved at sove
  2. Du misbruger stimuli for at arbejde mere
  3. Du har ubehag i maven, hovedpine og anden uforklarlig smerte

Psykiske tegn

  1. Du er irritabel og emotionel
  2. Du har svært ved at koncentrere dig
  3. Du har svært ved at selvmotivere
  4. Du har svært ved at slappe af
  5. Du har manglende sexlyst
  6. Du har ingen lyst til at deltage i sociale begivenheder
  7. Du har svært ved at slå tankerne fra

Har man nogle af disse, kan det være man oplever begyndende stress, har man størstedelen, bør man søge behandling. For mange der har stress kan behandling være svær at opsøge, da det tager tid fra det man har besluttet sig for er aller vigtigst; arbejdet. Hvis man er stresset er det derfor vigtigt at anerkende, at man ikke kan blive ved for evigt. Krop og hjerne har behov for ro, og dette kan man ikke få, imens man arbejder 16 timer om dagen. Hvis du er villig til at tage imod behandling, kan du eksempelvis få behandling med hypnose mod stress. Denne behandling ændrer ikke på den situation du er i, det skal du ordne bagefter. Hypnosen afhjælper de umiddelbare symptomer du har, hvad enten det er de psykiske eller fysiske. Du kan finde hypnoseterapeuter i hele landet, nemmest er det dog at finde hypnose i København eller i en af de andre storbyer. Hvis du tror du har et problem, så stop hvad du laver, det kan sagtens vente.

Terapi & Hypnose
Nørregade 41
1165 København K
Tlf: 40 28 90 10

Slip din stress med terapi hos en psykolog

Stress – vi vil så meget, og vi har så lidt tid. Alle er lidt stressede, og mange er meget stressede. De fleste ved godt, at stress er en slags stille dræber; man lever med det i lang tid og så pludselig, så rammer det og man går ned med stress. Mange der har oplevet at gå ned med stress kan godt se tilbage, og se at de kørte mod kanten af hvad der var sundt med 120 km/t. At kunne opdage at man har kørt sig selv ud over kanten er fint, men hvordan gør man det inden det går galt? Der er forskellige typer behandlinger der kan hjælpe, og i sidste ende handler det om, hvilken der er rigtig for præcis dig. Der findes behandlinger hvor man taler sammen og vender problemerne med en professionel. Der findes behandlinger hvor man lærer at slappe af og håndtere problemerne når de kommer, og endnu findes der også behandlinger hvor man prøver at forene hjernen og kroppen så disse kan samarbejde om, at slappe af og slippe stressen. Der er ikke nogen af disse der er bedre end andre, og bor man eksempelvis i København, har man sandsynligvis let adgang til både psykologer, hypnotisører, massageterapeuter og meget mere. Hvis du tror din stress kan behandles med samtaleterapi, finder du let en psykolog i København eller omegn. I resten af landet kan der være længere imellem dem, men der findes helt sikkert én indenfor en times køretur.

Stressbehandling

Samtale og kognitiv behandling

En psykolog har det med, at stille skarpt på de ting du tager for givet. Kan det virkelig være rigtigt at du ikke kan blive lykkelig, uden at arbejde 80 timer om ugen? Hvorfor arbejder du så hårdt for at gøre alle andre glade? Dine problemer kan sagtens være helt anderledes end disse, og en psykolog vil helt sikkert kunne hjælpe dig med, at finde ud af hvilke forudfattede holdninger det er du har, der i sidste ende forsager at du er stresset og ikke kan finde en måde at slippe stressen på.

Sådan finder du en psykolog

Hvis du eksempelvis bor på Frederiksberg finder du let en psykolog nær dig. Det nemmeste er nok, at søge efter klinikker på nettet, eller ved at spørge din egen læge, eller folk i din omgangskreds der har gjort brug af en psykolog på Frederiksberg. På nogle arbejdspladser er der ligefrem ordninger, hvor de ansatte har adgang til samtaler med en psykolog om stress, og andre ting der påvirker deres velvære.

Psykologisk Praksis v/ Susanne Scherff
Falkoner Allé 63
2000 Frederiksberg
Tlf: 28 81 90 96

Vil du have din stress ud af kroppen?

Vi har alle prøvet, hvordan det er at være stresset. Det er næsten umuligt at undgå i et samfund som vores, hvor der er fuld fart frem, og det ofte handler om at præstere hele tiden. Selvom du ikke oplever højt tempo på arbejdet eller studiet, kan du få stress på andre måder. Det er nemlig en myte, at stress kun kommer, fordi man har for travlt. Stress handler mest af alt om, hvordan du tænker, frem for hvad du gør.

Mange af os har en tendens til at være meget optaget af, hvad andre tænker om os, og hvordan vi tager os ud for omverdenen. Vi lægger konstant flotte billeder ud på Facebook eller Instagram, for at andre kan beundre os, og følger hele tiden med i andres gøren og laden på de sociale medier. Samtidig tæppebombes vi af mediernes beskrivelser af den perfekte karriere, det perfekte familieliv, den perfekte singletilværelse eller den perfekte pensionisttilværelse. Alt skal være perfekt, og derfor kan det hurtigt føles som et nederlag, hvis du ikke konstant er på toppen.

Stress behandling

 

Hvis du oplever en periode med arbejdsløshed, kan du faktisk ende med at blive mere stresset i din jagt på et job, end hvis du er i arbejde og har vildt travlt. Det handler nemlig om dine egne tanker og forventninger. Hvis du konstant er inde i en strøm af negative tanker, eller fokuserer for meget på, hvad der skal ske, og hvad du vil opnå fremadrettet, frem for at fokusere på og acceptere, hvor du er lige nu og her, kan du blive ramt af stress.

Hvordan slipper jeg af med stress?

Hvis du mærker symptomer på stress, vil det ofte vise sig som fysiske manifestationer. Du kan opleve søvnbesvær eller hyperventilation, have svært ved at huske eller koncentrere dig. Derfor er det vigtigt, at du søger hjælp, så snart du oplever at have stress. Der er mange muligheder for behandling, hvis du bor i København eller Århus. Også i Odense kan du gå til stresscoaching for at få bugt med symptomerne og få hold på årsagerne til, at du fik stress. Hvis du har dybereliggende problemer eller din stress er så slem, at du er sygemeldt, har du også mulighed for at gå i terapi. Der findes tilbud om effektiv terapi i både Odense, Århus og København.

Terapi Fyn
Wichmandsgade 11, 1.sal, baghuset C,
5000 Odense
Tlf: 71 23 70 71

Stresshåndtering med psykologisk hjælp

stresshåndtering

Stress er en stadig større livsstilssygdom som flere og flere mennesker lider under og det kan måske som enkeltperson være svært at overskue sin situation. For mange stressramte kan stress være forbundet med enorm skamfuldhed, og kan i værste falde blive set på som en falliterklæring. I virkeligheden er stress et udtryk for, at du har en krop der mærker efter og som kommunikerer med dig om, at du bør ændre på din situation, og det skal du lytte til. For stress er hverken skamfuldt eller en falliterklæring, men et råb om hjælp om, at du skal håndtere nogle ting i dit liv anerledes, og det kan en psykolog hjælpe dig med.

Med hjælp fra en psykolog, kan du i samarbejde med psykologen udvikle redskaber til at håndtere stressen, så du fremadrettet lettere og bedre kan imødekomme stresssignaler når de opstår, og på den måde i sidste ende undgå at udvikle stress.

Stort udbud af psykologtilbud

Fordi stress er en af de mest udbredte folkesundhedstruende sygdomme, er næsten alle moderne psykologer også uddannede til at håndtere stress, og om du leder efter en psykolog i området tæt ved København K, Roskilde eller Aalborg, er udbuddet af psykologer der kan hjælpe dig med stresshåndtering stort.

Det er vigtigt at få taget hånd om din stress, fordi den påvirker dig selv og din omverden og ofte er den et resultat af en gradvis nedadgående graduering af gode, tætte relationer, uden at den stressramte selv er opmærksom på stagneringen.

Hos en psykolog der hjælper dig med at håndtere din stress gennem aktiv stresshåndtering, vil der være fokus på at identificere de barometre, der er årsag til stress og derefter lære at håndtere dem på en god måde gennem stress-reducerende teknikker. Teknikkerne skal bruges i situationen, men er også et fremadrettet redskab, så du næste gang bedre kan håndtere stressede situationer.

Formindsk unødig stress og vælg en tilgængelig psykolog

For ikke at skabe unødig stress, er det vigtigt, at dit psykologiske forløb bliver så let og overskueligt som muligt. Kig derfor efter en praksis med let tilgængelighed, som gør det let for dig at få passet tiderne ind i din hverdag. Vælg eksempelvis en central psykolog praksis ved Nørreport området i København, hvortil du kan komme både med bil, tog og bus, eller tæt ved Århus Banegård, der ligger nær både gågade og transportmuligheder.

Få hjælp fra en psykolog til at håndtere stress og gør en aktiv indsats for at hjælpe dig selv og din livskvalitet!

 

Psykolog Helle Anholm
Nørre Voldgade 68
1358 København
Tlf: 40 18 10 22